Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Sterrenkind en Marco, ook op jouw eigen school of in jouw onderwijsomgeving?

5 december 2023

Drie sterren voor een boek in de krant. Vier voor het hotel waar je verbleef, twee voor het restaurant waar je at. Twee sterren voor het leven dat je runderburger had. We zijn eraan gewend geraakt alles een rating te geven. Maar wat zeggen die sterren nou eigenlijk? En wil je dat jouw kind een sterrenkind wordt?

Sterrenkind  is een theatervoorstelling van Marco Martens, die tevens als redacteur verbonden is aan stichting NIVOZ. In Sterrenkind pakt hij zijn twijfels bij de lurven in een vijf kwartier durende voordracht, met een dotje cabaret, spoken word, met improvisatie en muziek. Behalve zijn ADHD-certificaat kwam daar geen diploma aan te pas. Marco heeft zijn wortels in de hiphop liggen, maar is evengoed theatermaker en een begenadigd schrijver. De voorstelling is op 2 november in Rotterdam in première gegaan.

Marco speelt Sterrenkind het komende jaar in gebruikelijke theaters, op kleine podia en op festivals. Maar de voorstelling is ook op locatie en voor scholen te boeken, in zijn geheel of deels. Hieronder vind je een trailer, om een eerste indruk te krijgen.

Sterrenkind op jouw school? Zie onder.

Als leerling had Marco al moeite met het Nederlandse schoolsysteem. Hij leerde bijwoordelijke bepalingen te benoemen en de loef- en de lijzijde van een berg te onderscheiden, maar hij leerde op school ook een heleboel niet. Daarna was hij tien jaar docent in het MBO. Hoe beter hij ons schoolsysteem leerde kennen, hoe meer het hem tegen ging staan. Nog voor zijn studieschuld was afgelost, hield hij het voor gezien. En nu is hij vader van een kind dat op driesterrenniveau leest en cito-toetsen maken moet.

Sterrenkind is geproduceerd door Marco Martens i.s.m. Stichting Nowhere en geregisseerd door Joost van Kersbergen.

Sterrenkind vanuit NIVOZ

Sterrenkind op jouw eigen school of onderwijsomgeving? Als inspiratie voor een goed gesprek, een workshop of een creatieve dialoog over leraar zijn en/of over de vraag naar goed onderwijs en het waartoe?

Neem contact op met NIVOZ voor de mogelijkheden.
Rob van der Poel: 06-50877487 of [email protected] (e-mail)

Voor een team van 12 mensen, een klas van dertig of een school met 250 of 500 jonge mensen en docenten. Voor elke context (po, vo, mbo of hbo) is er een passende invulling.

Zie ook www.marcomartens.nl voor de volledige openbare speellijst
 

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief