Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

E-books van NIVOZ

Op deze pagina vind je alle e-books die NIVOZ heeft uitgebracht. De meest recente publicatie staat bovenaan. Alle exemplaren zijn gratis te downloaden. Als je je naam en emailadres achterlaat, kun je erbij.

Stichting NIVOZ stelde in het schooljaar 2017-18 een aantal e-books samen n.a.v. een verkenning van het begrip Volwassenheid, het jaarthema. We denken dat een dergelijk onderzoek behulpzaam kan zijn voor het pedagogisch handelen, dan wel voor de pedagogische opdracht die je als leraar, schoolleider of onderwijsbegeleider draagt en uitvoert.


E-book 2022

Daden & woorden. Pedagogiek in Rotterdam

pedagogiek

In februari 2022 heeft NIVOZ het rustieke Driebergen als thuishaven ingeruild voor de grootstedelijke context. Artikelen en verhalen ter inspiratie

Download E-book

E-book 2018

Symposium voor lerarenopleiders: Tijd voor pedagogiek

Pedagogische opdracht in lerarenopleiding

Op vrijdag 12 oktober 2018 organiseerde NIVOZ in samenwerking met Hogeschool de Kempel een symposium over de pedagogische opdracht van de lerarenopleiding (zowel PO als VO). Vanwege de grote betekenis van de dag - voor deelnemers en organisatie - is er een e-book gemaakt met daarin onder meer uitgebreide verslaglegging.

Download E-book

E-book 2018

Wat voor samenleving heeft de school nodig?

Volwassenheid vanuit het perspectief van de opvoeding

In 2018 verkenden we bij NIVOZ het begrip volwassenheid vanuit het perspectief van de opvoeding. E-book van 64 pagina's.

Download E-book

E-book 2018

Waar krijgt 'de persoon' aandacht in jouw les?

Volwassenheid vanuit het perspectief van het curriculum

In de maand april 2018 verkenden we bij NIVOZ het begrip volwassenheid vanuit het perspectief van het curriculum. Verhalen, blogs en artikelen op 64 pagina’s.

Download E-book

E-book 2018

Wat is jouw verhaal, dat maakt wie je bent?

Volwassenheid vanuit psychologisch perspectief

In de maand maart 2018 verkenden we bij NIVOZ het begrip volwassenheid vanuit een psychologisch perspectief. Verhalen, blogs en artikelen op 64 pagina’s.

Download E-book

E-book 2018

Bildung, wat betekent dat in jouw praktijk?

Volwassenheid vanuit filosofisch-ethisch perspectief

In de maand januari en februari 2018 verkenden we bij NIVOZ het begrip 'volwassenheid' vanuit een filosofisch-ethisch perspectief: Het kreeg de titel: Bildung, wat betekent dat in jouw praktijk? In het e-book (64 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven.

Download E-book

E-book 2018

In wat voor wereld wil jij leven?

Volwassenheid vanuit maatschappelijk perspectief

In de maand november en december 2017 verkenden we bij NIVOZ het begrip 'volwassenheid' vanuit een maatschappelijk perspectief. In het e-book (60 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven. Het kreeg de titel: In wat voor wereld wil jíj leven?

Download E-book

E-book 2018

Wat betekent het om vrij-te-zijn?

Volwassenheid vanuit democratisch perspectief

In de maand oktober 2017 verkenden we bij NIVOZ het begrip volwassenheid vanuit een democratisch perspectief. n het e-book (64 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven. Het kreeg de titel: Wat betekent het om vrij-te-zijn?

Download E-book

E-book 2018

Volwassenheid, een verkenning

Volwassenheid vanuit spiritueel perspectief

In de maand september 2017 verkenden we bij NIVOZ het begrip volwassenheid vanuit een spiritueel perspectief. Hierin leest u terug een onderbouwing van ons jaarthema: volwassenheid. In het e-book (64 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven.

Download E-book
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief