Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Fondsen, ANBI en jaarverslagen

Stichting NIVOZ draagt een ANBI-status. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling, een stichting zonder winstoogmerk. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen.
 

Stichting NIVOZ voorziet voor een groot deel zelf in haar financiële middelen. Toch zou veel van het werk dat NIVOZ doet niet gedaan kunnen worden als het niet werd ondersteund door (financiële) partners van buiten. Het is geen toeval dat dit juist organisaties zijn die bekend staan om hun grote maatschappelijke betrokkenheid en niet terugdeinzen voor langdurige samenwerkingen die nodig zijn om systemische veranderingen mogelijk te maken. Partners die we hier kunnen noemen zijn: Iona-stichtingJanivo stichting, Porticus.

NIVOZ voorziet via haar leertrajecten, evenementen en uitgeverij voor een deel in haar eigen middelen. Daar waar nodig wordt NIVOZ ondersteund door enkele private fondsen die het belang en de noodzaak van de beweging en activiteiten onderschrijven. Voor de financiering van onze activiteiten staat stichting NIVOZ open voor donaties van fondsen of individuele donateurs.

Voor meer info: Nickel van der Vorm, [email protected] of 010-3225450

Jaarverslag   

Algemene gegevens

NIVOZ-23 - bladerversie
Jaarverslag 2023

 

 

Voorwaarden

Om aangewezen te worden als ANBI voldoet stichting NIVOZ als insteling aan  alle volgende voorwaarden:

Een ANBI verliest de ANBI-status als de ANBI niet meer aan de voorwaarden voldoet, of als de instelling zelf de statusaanwijzing wil beëindigen.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief