Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Opleidingen

Studiedagen, coaching en workshops

Wat speelt er op dit moment op jouw school of in de klas? Wij bieden coaching aan (individueel en als team) en kunnen een (deel van een) studiedag op jouw school verzorgen. Daarnaast zijn er een aantal gerichte workshops. We werken desgewenst ook online.

Studiedagen

Tijdens studiedagen werkt het NIVOZ met jou aan een actuele vraag. Dat kan een vraag zijn van je team of van de hele school. Pedagogische waarden en vragen komen als vanzelf mee in onze aanpak.

Lees op deze pagina mogelijke suggesties.

Workshops

Naast studiedagen op maat bieden wij een aantal vaste workshops aan. Deze duren 1,5 tot 2 uur. Hieronder een aantal mogelijkheden:

  1. Autonomie en zelfsturing in de klas
  2. Theorie U: een krachtig reflectiemiddel
  3. Groepsvorming
  4. Grensoverschrijdend gedrag, hoe ga je ermee om?
  5. Samenwerken in teams
  6. Eigenaarschap van leraren
  7. Diversiteit en inclusie in de praktijk
  8. De stem van de leerling
     

Lees op deze pagina een uitgebreide tekst over de workshops die ook op een studiedag een plek kunnen krijgen.

Coaching en begeleiding

Individuele coaching en begeleiding van schoolleiders, leraren en (deel)teams is bij het NIVOZ in goede handen. Vanuit duurzame verandering is onze begeleiding erop gericht om de pedagogische opdracht concreet te maken en te vertalen naar je dagelijks handelen in je praktijk.

Deelnemen en kosten? Maak gebruik van je eigen scholingsbudget!

 Als leraar of docent kun je voor ‘professionalisering’ gebruikmaken van het jaarlijkse scholingsbudget. Dat bedrag ligt gemiddeld op 500 euro in primair onderwijs en is ongeveer 600 euro voor docenten in het voortgezet onderwijs). Voor een schoolleider ligt er 3000 euro klaar. Iedereen kan daar aanspraak op maken. De AOb heeft de afgelopen jaren afspraken gemaakt. Je leidinggevende of schoolbestuur zal je verder kunnen helpen. 

Bekijk ook deze link: https://www.aob.nl/professionalisering/scholing-en-cao/

Vragen, kosten en interesse

Voor inhoudelijke vragen of interesse aangaande deze activiteiten kunt u contact opnemen met Willemijn van Woerkum, teamleider Opleidingen a.i. via mail [email protected] . Alle NIVOZ-opleidingswerkzaamheden zijn vrijgesteld van btw-heffing.

Kosten
De kosten voor deze werkzaamheden: nader te bepalen.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief