Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Tina Rahimy op Onderwijsavond in Dokhuis: 'Temperaturen van spreken: over ambigue leermeesters en onloochenbare inspiratoren'

Tina Rahimy zal op donderdagavond 21 november een NIVOZ-onderwijsavond verzorgen in ons eigen Rotterdamse Dokhuis. De titel luidt: 'Temperaturen van spreken: over ambigue leermeesters en onloochenbare inspiratoren'. Tina is politiek filosoof, spreker, schrijver en trainer. Haar expertisegebieden liggen onder meer in onderwijs, sociaal werk, kunst en overheidsinstellingen. Haar werkwijze bestaat uit het in kaart brengen van verhalen, waarbij ze kritisch reflecteert op de wisselwerking tussen persoonlijke en collectieve ervaringen en professionaliteit. Hieronder lees je een inhoudelijke inleiding op de avond.

De NIVOZ-onderwijsavond met Tina Rahimy is de tweede in een serie van zes. Ze zijn alle gelinkt aan het jaarthema: Verkeerd verbonden - Over hoe we elkaar weer kunnen vinden. Drie avonden zullen plaatsvinden in nauwe samenwerking met drie scholen van stichting NUOVO, op drie verschillende locaties in Utrecht. De andere twee onderwijsavonden zijn in het Rotterdamse Dokhuis, thuishaven van NIVOZ (zie overzicht onder).

Wil je deze Onderwijsavond in Rotterdam als onderwijsprofessional (uit po, vo, mbo, hbo of onderzoekscontext) bezoeken? Een los kaartje kost 40 euro. Bestellen kan hier.
Wil je met een team of grote groep komen, dan is er korting mogelijk. Neem dan contact op met [email protected]

Locatie: Dokhuis, Doklaan 10, Rotterdam.
Inloop vanaf 19 uur. De avond start om 19.30 uur (tot max 21.30 uur)

 

Een inleidende tekst

Wat is wijsheid in onder-wijs? Hoe sluiten we aan op al die verschillende stemmen en verhalen in onze klas? Er wordt vaak gezegd dat een klas een wereld op zich is. Maar het is meer dan dat. Het is een wereld, een stad, het zijn uiteenlopende gemeenschappen die onze lokalen binnenkomen, door onszelf maar ook door alles wat leerlingen en studenten meenemen in de gebouwen. Er zijn ontelbare temperaturen in de gelaagdheid van verhalen maar ook in de hectiek en drukte van onderwijs. De intensiteit van die temperaturen verwondert ons de ene keer en laat ons een andere keer gefrustreerd en vermoeid achter. Hoe creëren we ruimte voor die ambigue temperaturen zodat we onze droom als onderwijzers om te inspireren waarmaken?

Afbeelding met Menselijk gezicht, persoon, kleding, portretAutomatisch gegenereerde beschrijvingTina Rahimy (PhD) is politiek filosoof, spreker, schrijver en trainer. Haar dissertatie Politics of Flight (2017) richt zich op politieke en intersectionele mechanismen van uitsluiting. Haar werkwijze bestaat uit het in kaart brengen van verhalen, waarbij ze kritisch reflecteert op de wisselwerking tussen persoonlijke en collectieve ervaringen en professionaliteit. Haar expertisegebieden zijn onder meer onderwijs, sociaal werk, kunst en overheidsinstellingen. In haar boek Verborgen verhalen: Over leermeesters en Inspiratoren (2019) gebruikt ze persoonlijke verhalen om te laten zien hoe attitude cruciaal is voor wijsheid in het onderwijs. Als schrijver, spreker en trainer deelt ze verhalen die niet alleen intellectuele experimenten zijn, maar die de lezer en luisteraar ook verbinden met levensverhalen van degenen die vaak vergeten zijn. The Orphans (april 2024) is haar eerste roman.

Tijden
Alle NIVOZ-onderwijsavonden beginnen om 19.30 uur en eindigen rond de klok van 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur is de deur van theater Maitland open en is er inloop mogelijk.

Overzicht van alle zes NIVOZ-onderwijsavonden

Voor meer informatie over de avonden, de sprekers en inhoud van de avonden verwijzen we naar de links die bij de betreffende avonden zijn geplaatst. Daar kun je ook doorklikken naar de kaartverkoop.

 • 25 september 2024, in Driebergen, theater Maitland
  Stijn Sieckelinck - pedagoog en lector Youth Spot Hogeschool van Amsterdam & Melvin Kolf  - jongerenwerker en directeur-bestuurder Presikhaaf University - 'Pedagogisch verbinden in tijden van polycrisis. Door de ogen van een jongerenwerker en lector'. Meer info en tickets.
   
 • 21 november 2024, in Rotterdam, Dokhuis
  Tina Rahimy - politiek filosoof, spreker, schrijver en trainer, auteur ‘Verborgen verhalen' - 'Temperaturen van spreken: over ambigue leermeesters en onloochenbare inspiratoren'. Meer info en tickets.
   
 • 15 januari 2025, in Utrecht, Stedelijk Gymnasium (USG)
  Kees Klomp  - programmamanager AGENCY! Hogeschool Windesheim en voormalig lector Betekeniseconomie. - 'De plek der moeite: hoe maak je hoopvol verbinding met de wereld?' Meer info en tickets.
   
 • 12 februari 2025, in Utrecht, Leidsche Rijn College
  Milio van de Kamp  - socioloog en universitair docent Universiteit van Amsterdam, auteur ‘Misschien moet je iets lager mikken’ - 'Voorbij de dominante normen: hoe verbind je je met elke leerling?' Meer info en tickets.
   
 • 24 april 2025, in Utrecht, Ithaka, locatie Daltonlaan
  Sabrina Alhanachi  - wetenschappelijk medewerker stichting NIVOZ, onderwijswetenschapper, gepromoveerd op cultureel responsief lesgeven. - 'Culturele responsiviteit: verbindend en bemoedigend' Meer info en tickets.
   
 • 4 juni 2025, in Rotterdam, Dokhuis.
  Hans Schnitzler  - filosoof en voormalig docent geschiedenis, zelfstandig spreker en publicist over digitalisering, ethiek onderwijs en burgerschapsvorming. - 'Vorming in vloeibare en digitale tijden' Meer info en tickets.

Kaartverkoop

Losse tickets

 • Een ticket kost 40 euro. Op de afzonderlijke aankondigingspagina's kun je losse kaarten kopen, per avond dus.
 • Ben je student, dan kun je er voor 15 euro bij zijn. We stellen in Driebergen en bij de scholen van NUOVO 25 plaatsen beschikbaar voor studenten, in Rotterdam (Dokhuis) vijf.

Schoolteams (ook korting)

Wil je met een compleet schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we je contact op te nemen met de backoffice; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 010-3225450 of [email protected].

Deelnemen en kosten? Maak gebruik van je eigen scholingsbudget!

Als leraar of docent kun je voor ‘professionalisering’ gebruikmaken van het jaarlijkse scholingsbudget. Dat bedrag ligt gemiddeld op 500 euro in primair onderwijs en is ongeveer 600 euro voor docenten in het voortgezet onderwijs). Voor een schoolleider ligt er 3000 euro klaar. Iedereen kan daar aanspraak op maken. De AOb heeft de afgelopen jaren afspraken gemaakt. Je leidinggevende of schoolbestuur zal je verder kunnen helpen. 

Bekijk ook deze link: https://www.aob.nl/professionalisering/scholing-en-cao/

Geen live-streaming

 • De twee onderwijsavonden in Rotterdam zullen komend schooljaar niet worden gelivestreamd.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief