Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz NIVOZ-opleidingen

NIVOZ-opleidingen

NIVOZ werkt met jou en jouw school aan een sterk pedagogisch klimaat. Daarin trekken leraren en leerlingen met elkaar op, vanuit openheid en vertrouwen, vanuit wederkerigheid en ambitie. We helpen jou en je school vaker “het goede te doen op het juiste moment, ook in de ogen van de ander.”  Je eigen pedagogische vragen zijn altijd het uitgangspunt.

 

Vanuit een maatschappelijke urgentie is er in de praktijk van onderwijs en opvoeding een groeiende behoefte aan pedagogisch denken, pedagogische reflectie en betekenisvolle pedagogische theorie. Stichting NIVOZ - Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken – is een van de belangrijke plaatsen waar in deze behoefte wordt voorzien. NIVOZ sterkt leraren, schoolleiders en andere betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht.

De bedoeling van het onderwijs is het opleiden en vormen van mensen – wat betreft kennis, vaardigheden en zijnskwaliteiten – zodat zij verbonden en verantwoordelijk in de samenleving kunnen staan (nu en in de toekomst). Dat is de pedagogische opdracht van het onderwijs. NIVOZ wil bijdragen aan een fundamenteel perspectief op onderwijs, omdat we een verantwoordelijkheid ervaren voor het realiseren van een duurzame, menswaardige en democratische samenleving.

De kern van goed onderwijs en van goede resultaten is voor ons de relatie waarin leraren weten hoe ze intelligent en met compassie kunnen reageren op hun leerlingen en op de ontwikkeling van zichzelf en collega’s. Daar waar leraren 'pedagogisch tactvol' handelen, zou je ook kunnen zeggen. Zowel mentaal, emotioneel als fysiek. Het gaat hierbij niet om een set vaardigheden die je hebt, maar om wie je bent en waar je voor staat. Om zelfkennis, vertrouwen in jezelf, in je leerlingen, in je collega’s. De ander ‘verstaan’ en weten waar je met hen naar toe wilt: je pedagogische opdracht.

Sinds 2008 is NIVOZ – Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken – vooral bekend geraakt door de trajecten Pedagogische Tact (PT) en Pedagogisch Leiderschap (PL).

Op onze menukaart vind je tegenwoordig meer mogelijkheden:

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief