Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Kennismaken met NIVOZ-opleidingen? ONLINE avond op woensdag 11 september

Ben je je aan het oriënteren op nieuwe pedagogische input, als leraar, schoolleider of als team? Of is er interesse in of overweeg je om deel te nemen aan één van onze NIVOZ-trajecten? Dan zijn onze online avonden een mooie gelegenheid om je volgende stap te zetten en kennis te maken met het NIVOZ-opleidingsteam. Op  woensdag 11 september ben je weer welkom. Onze docenten vertellen over het aanbod, de manier van werken en wat je in trajecten, bij een samenwerking en op jouw ontwikkelweg (dus ook als team), kunt verwachten.

Het programma duurt een uur en heeft twee onderdelen:

 1. Algemeen deel met informatie over onze trajecten (20 min)
 2. Gelegenheid tot het stellen van vragen (40 min) in breakouts met onze docenten

Klik hier om je kosteloos aan te melden voor woensdag 11 september. Je krijgt na aanmelding een bevestiging en een dag van tevoren de zoomlink toegestuurd.  Het is van 19.30 – 20.30 uur.

Over NIVOZ

Stichting NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders in hun pedagogisch handelen en hun pedagogische opdracht. Dat geldt voor onderwijsmensen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Dat ‘sterken’ gebeurt langs de activiteiten van het NIVOZ-podium (met haar onderwijsavonden, symposia en andere evenementen), via de stroom aan inspirerende artikelen op het NIVOZ-platform én – het meest direct - vanuit het werk in onze NIVOZ-opleiding en trajecten.

Het huidige aanbod

Het aanbod vanuit de NIVOZ-opleidingen kun je grofweg indelen in:

 1. Individuele trajecten (open)
 2. Vraaggestuurde trajecten (van scholen, teams)

Individueel: open trajecten

De trajecten Pedagogische Tact (PT) of Pedagogisch Leiderschap (PL) zijn bedoeld voor leraren en schoolleiders die buiten de context van de school hun pedagogische kompas willen versterken De ‘open’ trajectdagen vinden plaats op mooie locaties, met een heerlijke lunch, in het midden van het land of op onze thuislocatie in Rotterdam. Je stapt even uit je dagelijkse schoolpraktijk en ontmoet andere onderwijsprofessionals.

Vraaggestuurde trajecten:

We krijgen de meest uiteenlopende vragen van scholen of schoolbesturen. Voorbeelden van samenwerkingen die wij hebben zijn:

 • Werken aan teamontwikkeling d.m.v. Pedagogische Tact
 • Leergang Pedagogisch Leiderschap voor (potentieel) leidinggevenden, directeuren en adjunct-directeuren, vaak binnen een stichting
 • Leergang Pedagogisch Leiderschap voor besturen in onderwijs en kinderopvang
 • MT-begeleiding om te werken aan het herijken van de pedagogische opdracht. Bijvoorbeeld omdat de schoolpopulatie meer divers geworden is. Maar ook: hoe krijg ik mijn team mee?
 • Workshops, studiedagen en lezingen op het gebied van pedagogisch handelen of een specifiek thema (bijvoorbeeld autonomie als werkwoord)
 • Vraagstukken op het gebied van pedagogisch handelen/pedagogisch perspectief, dat vaak leidt tot langdurigere samenwerking met scholen
 • Het verzorgen van ‘academie-aanbod’ binnen besturen
 • Individuele coachingsvragen van leraren en schoolleiders
 • Vervolgtrainingen, omdat het team een aantal jaren geleden al een training PT heeft gevolgd

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Namens het NIVOZ-team Opleidingen

Introductie tot NIVOZ-traject Pedagogische Tact: is dit iets voor jou?

 

Introductie tot NIVOZ-traject Pedagogische Tact: is dit iets voor jou? from HETKIND.ORG on Vimeo.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief