Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Merlijn Wentzel

docent NIVOZ

Merlijn Wentzel is docente bij NIVOZ, waar ze de trajecten Pedagogische Tact (PT) en Pedagogische Verdieping (PV) begeleidt. Daarnaast maakt ze  deel uit van het NIVOZ-sprekersbureau en is ze dus te boeken voor een lezing, studiemiddag of workshop. Hieronder volgt een korte profielbeschrijving van haar eigen hand en leest u een aantal door haar geschreven blogs.

In 1999 is Merlijn Wentzel afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht. Daarna is ze meteen in het onderwijs gaan werken, als begeleider en onderzoeker van ontwikkeling in scholen. Ze begeleidt momenteel het traject Pedagogische Tact van het NIVOZ, gericht op docenten en schoolleiders. Daarnaast is ze met Rikie van Blijswijk De Leerschool begonnen.

Ik heb ervaring met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe werkwijzen, het onderzoeken van nieuwe onderwijspraktijk, het opzetten van scholing, cursussen en studiedagen en het organiseren van uitwisseling (tussen scholen). Ik ben co-auteur van het boek Zin in School en heb enkele artikelen over onderwijsontwikkeling geschreven.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief