Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Opleidingen

Opleiding tot PT-begeleider

NIVOZ streeft ernaar zoveel mogelijk leraren en schoolleiders te bereiken om hen te sterken in hun pedagogische opdracht. Ben jij degene die na het volgen van een traject Pedagogische Tact verder uit wil dragen? Er is behoefte aan geïnspireerde en betrokken partners die in hun eigen context - binnen hun school of stichting - collega's willen begeleiden.

Wat?

Ben jij werkzaam op een school of binnen een bestuur en heb jij een traject Pedagogische Tact of Leiderschap afgerond? Wil jij (nieuwe) collega’s meenemen in de ontwikkeling die jij met je team doorgemaakt hebt? In een jaartraject begeleiden we je in de praktijk en in een serie bijeenkomsten naar een betekenisvolle rol binnen jouw school. Het is learning by doing.

Hoe?

Tijdens deze opleiding initieer je een eigen groep en breng je het geleerde direct in de praktijk. Je leert wat er allemaal komt kijken bij het positioneren, het ontwerpen en het begeleiden van het traject. Tijdens de opleiding krijg je niet alleen begeleiding in de opleidingsgroep, maar is er ook ruimte voor begeleiding in jouw school: ‘coaching on the job’. Hoe kun jij beschikbaar zijn in het proces van een ander? Hoe bouw je een dergelijk proces met anderen op? Welke werkvormen kun je inzetten en hoe begeleid je die?

Wat brengt het je?

Hoewel je misschien dagelijks in een klas staat of mensen coacht, vraagt het werken met groep collega’s net wat anders. Dit traject geeft je de handvatten om goede werkvormen te ontwikkelen waarmee je collega’s in de pedagogische reflectie brengt. Het geeft inzicht in hoe jouw houding voor de groep van invloed is. Wat doe je als er weerstand is? Of als een collega er nog niet aan toe is om naar zichzelf te kijken? Je krijgt werkvormen aangereikt en je oefent met feedback geven en ontvangen. Komt dat wat je beoogt ook zo over op de ander?

Voor wie en wanneer?

Voor wie
Je hebt een traject PT of PL gevolgd via NIVOZ en je wilt het gedachtegoed levend houden in jouw professionele context. Je hebt de ambitie op jouw school/scholengroep een eigen groep PT te begeleiden en je wilt dit goed doen.

Wanneer
De opleiding bestaat uit studiedagen, praktijkopdrachten, intervisie en supervisie terwijl je ervaring opdoet. De start is in het voorjaar van 2022. Exacte data en tijden volgen later.

 

Vragen, kosten en inschrijving?

Voor inhoudelijke vragen aangaande idit traject kunt u contact opnemen met Tjitske Bergsma, teamleider Opleidingen via mail [email protected] . Alle NIVOZ-trajecten zijn vrijgesteld van btw-heffing.

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand formulier. In de bijlage vind je ook de Algemene voorwaarden, alsmede een Landelijke klachtenregeling.

Kosten
De kosten voor dit traject bedragen: nader te bepalen.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief