Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Opleidingen

Andere vragen

De docenten van NIVOZ verzorgen trajecten en begeleiden coalitie-bijeenkomsten. Daarnaast zijn ze ook voor andere vragen beschikbaar. Zo geven zij korte proeverijen op aanvraag, wat een goede kennismaking kan zijn met onze trajecten. Ook geven ze lezingen, al dan niet aangepast aan een actueel thema. Tot slot zijn onze docenten ook inzetbaar voor individuele coachingsgesprekken en/of begeleiding van leraren, schoolleiders en bestuurders in de praktijk.

Corona-maatregelen en NIVOZ

In deze PDF informeren wij jou en mogelijke deelnemers over de maatregelen van stichting NIVOZ-opleidingen omtrent het coronavirus. Deze pagina wordt na elke persconferentie of aankondiging van nieuwe maatregelen geüpdate. 

 

Een eigen proeverij op uw school?

Wil jij op je school eens kennismaken met wat een traject Pedagogische tact behelst? Of je leerkrachten of schoolbreed team in gesprek brengen over pedagogische dilemma's en actuele vraagstukken? In dat geval kun je contact opnemen met NIVOZ om de mogelijkheden daarvoor door te spreken en samen een juiste, passende vorm daarvoor te vinden.

Proeven aan NIVOZ en pedagogische tact kan ook op individuele basis, voor leraren en schoollleiders uit po, vo, mbo en hbo. Er is een aantal proeverijen (vijf keer per schooljaar) op onze thuishaven in Driebergen. Ze zijn kosteloos, maar je moet je hier wel voor opgeven. Dat kan op deze pagina!. Hier vind je ook de data voor de proeverijen.

Een interactieve, inspirerende thema-lezing?

Een aantal NIVOZ-docenten kan jouw team via een (interactieve) lezing inspireren, aan de hand van actuele praktijkthema's. Denk aan knellende vraagstukken rondom de werkdruk, motivatie, gepersonaliseerd leren, culturele diverstiteit en passend onderwijs. Deze worden vanuit een pedagogische oriëntatie bekeken: Wat is het goede, op het juiste moment, ook voor de leerling?

Coaching en begeleiding?

Een NIVOZ-docent is ook inzetbaar voor individuele coachingsgesprekken en/of begeleiding van leraren, schoolleiders en bestuurders, al dan niet in hun praktijk. Het komt regelmatig voor dat er - zeker in incompany trajecten - tussendoor een extra gesprek nodig is, extra aandacht voor een individuele leraar, schoolleider of bestuurder, een moment van bezinning om uiteindelijk weer verder te kunnen.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief