Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Marco Martens met 'Sterrenkind' op 11 maart in ons eigen Dokhuis

Sterrenkind is een theatervoorstelling van Marco Martens, tevens als redacteur verbonden aan NIVOZ. Marco heeft zijn wortels in de hiphop liggen, maar is evengoed theatermaker als schrijver. De voorstelling is op maandag 11 maart in ons eigen Rotterdamse Dokhuis te zien. Twee keer zelfs. Aan het einde van de middag (op uitnodiging en voor genodigden) en in de avond (zie ticketverkoop onder).

Sterrenkind ging op 2 november in premiere in Walhalla en werd sindsdien al een aantal keren opgevoerd. Zowel in theaters als - op verzoek en aanvraag - in onderwijscontexten. Op maandag 11 maart is er een goede gelegenheid om te zien wat Sterrenkind met jou doet en hoe het van betekenis kan zijn om het gesprek over goed onderwijs en ieders eigen pedagogisch handelen op een andere manier van input te voorzien.

Klik hier voor kaarten op 11 maart in het Rotterdamse Dokhuis (19.30 uur).

De kosten zijn 16 euro per persoon. In het theater van Dokhuis is plaats voor maximaal 50 mensen. Om 16.30 uur is er ook een tweede voorstelling (voor genodigden)


Over de voorstelling

Drie sterren voor een boek in de krant. Vier voor het hotel waar je verbleef, twee voor het restaurant waar je at. Twee sterren voor het leven dat je runderburger had.

We zijn er aan gewend geraakt alles een rating te geven. Maar wat zeggen die sterren nou eigenlijk? En wil je dat jouw kind een sterrenkind wordt?

Als leerling had Marco al moeite met het Nederlandse schoolsysteem. Hij leerde bijwoordelijke bepalingen te benoemen en de loef- en de lijzijde van een berg te onderscheiden, maar hij leerde op school ook een heleboel niet. Daarna was hij tien jaar docent in het MBO. Hoe beter hij ons schoolsysteem leerde kennen, hoe meer het hem tegen ging staan. Nog voor zijn studieschuld was afgelost, hield hij het voor gezien. En nu is hij vader van een kind dat op driesterrenniveau leest en cito-toetsen maken moet. In Sterrenkind pakt hij zijn twijfels bij de lurven in voordracht, een dotje cabaret, improvisatie en muziek.

Sterrenkind  wordt geproduceerd door Marco Martens i.s.m. Stichting Nowhere en geregisseerd door Joost van Kersbergen. Voor het schrijven van de voorstelling ontving Marco een werkbijdrage van het Letterenfonds.


Marco Martens
is schrijver en performer. Hij maakte voorstellingen voor o.a. Oerol en De Parade en was met zijn muzikale werk op festivals als Zwarte Cross en Lowlands te zien. Marco maakte podcasts over vaderschap en ADHD en hij presenteert het spoken word-programma Tekstuur voor Hiphop In Je Smoel. Met Marlon Penn en Luan Buleshkaj maakt hij de satirische spoken late night show Niks Nieuws, waarin actualiteit en woordkunst samenkomen. Marco is columnist voor Vers Beton en in 2022 verscheen zijn debuutroman Erfgrens bij Uitgeverij De Meent.

marcomartens.nl

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief