Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

NIVOZ-podcastserie: Kennismaken met… Gabrielle Taus, onze directeur (#1)

17 januari 2020

De komende maanden maken we via podcast-interviews van Jan Jaap Hubeek kennis met een aantal NIVOZ-mensen. Gabrielle Taus – algemeen directeur – bijt het spits af in deze eerste podcast uit de serie af. Ze vertelt vanuit De Hortus Botanicus in Amsterdam over zichzelf, hoe ze bij stichting NIVOZ terechtkwam, de rol die we als instituut in het onderwijs spelen en over de werkzaamheden en de plannen voor de toekomst.

Je kunt je ook abonneren op de NIVOZ-podcast via Spotify en Apple Podcasts. We hopen ongeveer tweewekelijks te blijven publiceren. Je krijgt dan bij elke publicatie automatisch een melding.
 

Gabrielle Taus, zelf woonachtig in Amsterdam met man en twee kinderen, is sinds 2011 werkzaam voor NIVOZ en aanvankelijk betrokken bij verschillende projecten, zoals het opzetten van het forum, masterclasses en de ontwikkeling van leiders in het onderwijs. Vanaf het najaar van 2015 draagt Gabrielle - eerst naast Luc Stevens, nu met Rob Martens - de eindverantwoordelijkheid over de dagelijkse gang van zaken. Zowel binnen de organisatie als naar buiten toe. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van stichting het Baken in Almere, lid van de Raad van commissarissen bij Kober kinderopvang en betrokken bij het Jeugdeducatiefonds.

Na haar studie bedrijfseconomie heeft Gabrielle ervaring opgedaan in het internationale bedrijfsleven. Op haar 30ste was ze een van de oprichters van een adviesbureau op het gebied van cultuurverandering en leiderschap. Als adviseur heeft ze zeer diverse organisaties (publieke en private sector) ondersteund bij cultuurveranderingen rond thema’s als: vertrouwen, verantwoordelijkheid en talentontwikkeling.

Meer over Gabrielle lees je op deze profielpagina.

Deze podcast is opgenomen door Jan Jaap Hubeek (Meesterwerk).

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief