Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jan Jaap Hubeek

directeur-bestuurder NIVOZ (vanaf april/mei 2024)

Jan Jaap Hubeek is rond de jaarwisseling tot directeur-bestuurder van stichting NIVOZ benoemd, als opvolger van Gabrielle Taus. Zij nam in november 2023 afscheid en droeg deze titel de laatste acht jaar. Jan Jaap stapt in april/mei 2024 in. Tot die tijd rond hij zijn werkzaamheden af als bestuurder bij de Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland waar hij vanaf de zomer 2022 in dienst trad. Eerder was Jan Jaap werkzaam bij de Hogeschool Leiden als opleidingsmanager. Daarnaast is hij een fanatiek podcastmaker. Hij heeft zelf een kanaal Meesterwerk.

In deze brief stelt hij zich als nieuwe directeur voor.

Jan Jaap probeert bij te dragen aan een positief imago van het onderwijs. Binnen de faculteit Educatie van HS Leiden heeft Jan Jaap bijgedragen aan het vormgeven van een diversiteit aan opleidingsroutes richting het betekenisvolle beroep van leerkracht. Hierbij is de profilering van deze opleidingsroutes een belangrijke factor van succes. Marketing, en vooral 'true storrytelling',  is een belangrijk aandachtsgebied van Jan Jaap. Mede hierdoor is de lerarenopleiding in kwaliteit en kwantiteit gegroeid de afgelopen jaren, zo is er een grotere diversiteit aan populatie ontstaan. Storytelling is een serieuze hobby geworden.

Jan Jaap vertrekt vanuit nieuwsgierigheid. De podcast Meesterwerk is een serie gesprekken met mensen die in het onderwijs op zoek gaan naar avontuur of ondernemerschap. Zij die de kanteling of de versnelling van het onderwijssysteem inzetten. Vanuit Meesterwer laat Jan Jaap innovatie, ontwikkeling en avontuur van onderwijsharten doorklinken.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief