Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Dokhuis-dialoogavond: 'Leren van thuiszitters (deel 2)'

Op deze Dokhuis-dialoogavond Leren van thuiszitters (deel 2) - op maandag 13 mei - gaan we maken, vertellen en delen aan de hand van een onderzoek dat Ingo Hennige als HKU-student is gestart. Ingo doet de bachelor Student Design for Change & Innovation bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als afstudeerproject onderzoekt hij ‘thuiszitters’ en hoe instanties om hen heen hiermee omgaan. We vliegen de avond via andere manieren van werken en dialoog aan. Met zijn inzichten hoopt Ingo tot een meer integrale, duurzame praktijk te komen. Hij probeert met zijn onderzoek hier inzichten en startpunten voor te krijgen.

Op 5 februari  (deel 1, zie hier) waren we met 60 betrokken mensen die verschillend ‘vastzitten’ aan thuiszitters, beter gezegd aan ‘jonge mensen die een andere leerweg verkennen’. De thuiszitter zelf, de ouders, leraren of onderwijsgevenden, initiatiefnemers van een thuiszittersplek, zorgcoördinatoren, leerplichtambtenaar en professionals uit een samenwerkingsverband. Ook nu is iedereen - vanuit verschillende rollen welkom.

In deze tweede bijeenkomst Leren van thuiszitters ontmoeten we onszelf, elkaar en het onderwerp 'Thuiszitters' verder.  Ingo was er de vorige keer ook bij. Zijn zusje zit thuis en van daaruit zoomt Ingo in zijn onderzoek in en uit.

Op deze avond neemt hij ons mee - samen met Rob van der Poel en Inge Spaander (NIVOZ/Dokhuis). We kijken een korte film waarmee Ingo de situatie van zijn zusje als onderzoeker heeft gevangen. Van daaruit gaan we op weg door vooral te luisteren naar wat er in ons wordt opgeroepen.  We onderzoeken hoe we zelf vastzitten aan het onderwerp en hoe dit zich verhoudt tot onze professionale opdracht. Waar verschillen we en waar kunnen we elkaar vinden?

Al makend gaan we op onderzoek, zelf en samen.  We zijn nieuwsgierig, naar onszelf en naar anderen.

Ingo zal de ‘opbrengsten’ meenemen in zijn onderzoek waarover hij natuurlijk ook meer zal vertellen en delen.  Jouw inbreng en maaksels – ieders perspectief – doen er daarbij toe en zal je ook zelf iets brengen.

Of je bijeenkomst 1 nu hebt gemist of juist wel hebt meegemaakt, op maandagavond 13 mei ben je welkom om mee te doen. We beginnen om 19.30 uur (inloop vanaf 19 uur) en eindigen om 21.30 uur.

Deelname is gratis. Wel wordt gevraagd om een vrije donatie voor koffie/thee/fris.

Geef je hier op!!

Er is op de eerste bijeenkomst Leren van thuiszitters veel geschreven, ter plekke en anderhand:

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief