Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Stichting NIVOZ verder met Raad van Toezicht

6 september 2018

Het bestuur van stichting NIVOZ heeft besloten om zijn governance aan te passen naar een model met een Raad van Toezicht. Edith Hooge neemt als voorzitter van het oude bestuur ook zitting in het nieuwe drie personen tellende gremium. Matthijs Bierman en Anita Bruin-Raven zijn de twee nieuwe leden van de nieuwe Raad van Toezicht. NIVOZ – het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken - is een (vrij)plaats waar leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals zich kunnen sterken in hun pedagogische opdracht en handelen.

‘Het werk van NIVOZ is mij de afgelopen jaren opgevallen, omdat het luid en duidelijk het belang en de waarde van de opvoedende en vormende kant van onderwijs weet te benoemen,’ zegt Hooge, hoogleraar Boards and governance bij TIAS in Utrecht.  ‘Dat gebeurt in tijden dat de aandacht zich wat eenzijdig richtte op prestaties en opbrengsten in de basisvaardigheden. Ook als voorzitter van de Raad van Toezicht blijf ik graag mijn bijdrage leveren aan de continuïteit van NIVOZ, en daarmee aan de voortgang van het debat en het denken over de pedagogische waarde(n) van en in het onderwijs.’

Was Edith Hooge als voorzitter van het oude bestuur al bekend bij NIVOZ, Anita Bruin-Raven en Matthijs Bierman zijn vanuit een speciaal opgesteld functieprofiel geworven om lid te worden van de Raad van Toezicht. Bruin-Raven is docent Persoonlijke Vorming op het Edith Stein College in Den Haag. Bierman is werkzaam als directeur Nederland bij de Triodos Bank te Zeist. De positie van directeur-bestuurder wordt bij NIVOZ ingenomen door Gabriëlle Taus, met Rob Martens als mededirecteur. Voor het einde van dit jaar zal er ook een Raad van Advies worden samengesteld.

Taus:  ‘We zijn zeer verheugd over de kwaliteit van de leden van de Raad van Toezicht en de diversiteit in de samenstelling, en vol vertrouwen dat deze Raad van Toezicht een goede bijdrage zal leveren aan het vergroten van de impact in de komende jaren. Stichting NIVOZ zal zich nog meer richten op de ontwikkeling en opleiding van leraren en schoolleiders in relatie tot hun pedagogisch handelen en hun pedagogische opdracht en daarmee bijdragen aan goede onderwijsprofessionals die kinderen en jonge mensen begeleiden op hun weg naar volwassenheid.’

Afgelopen zomer kwam het voormalige bestuur van NIVOZ voor de laatste keer bijeen. Daarin is afscheid genomen van Ton Duif (oud-voorzitter AVS), Jozef Kok (o.a. oud-voorzitter RvT iPabo) en Janneke Stam (voormalig directeur-bestuurder Montessori College Nijmegen). NIVOZ – dat in 2003 is opgericht door Luc Stevens - is hen zeer erkentelijk voor de waardevolle bijdragen in de voorbije jaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gabriëlle Taus – 0343 556750 of [email protected]

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief