Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Matthijs Bierman

Lid Raad van Toezicht NIVOZ

Matthijs Bierman is werkzaam als zakelijk mediator en nalatenschapsmediator bij Stone Partners in Amsterdam. Daarvoor was hij ruim 20 jaar verbonden aan Triodos Bank Nederland. Hij is sinds 2018 toegetreden tot de Raad van Toezicht bij stichting NIVOZ.

 Bierman studeerde Bedrijfskunde en Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte 24 jaar in verschillende landen voor Triodos Bank, waarvan de laatste 17 jaar als algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Hij volgde de opleiding tot mediator bij het ADR Instituut in Amsterdam en is MfN-registermediator. Hij is tevens bestuurder en toezichthouder bij zowel commerciële, als maatschappelijke organisaties.

Matthijs is gespecialiseerd in zakelijke mediation. Hij heeft ruime ervaring met bedrijven, overheden, non-profit organisaties, agrarische bedrijven en landgoederen. Met rust, analytisch vermogen én humor leidt hij het gesprek, komt hij tot de kern en begeleidt hij partijen bij het vinden van soms creatieve oplossingen.

Tevens is Matthijs als nalatenschapsmediator gespecialiseerd in (het voorkomen van) conflicten in de familiesfeer, met name rond het familievermogen, het familiebedrijf, ‑landgoed, of (aankomende) nalatenschappen. Met empathie creëert hij een veilige setting waarin zowel de zakelijke als de emotionele kant van de familieverhoudingen in alle openheid besproken kunnen worden.

Waarom toezichthouder bij NIVOZ?

De visie en het werk van NIVOZ steunt op de visie dat mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen als ze zich verbonden voelen met de samenleving. Dat spreekt mij persoonlijk aan en ligt ook ten grondslag aan het werk van bijvoorbeeld de Triodos Bank. Wij allemaal zijn verantwoordelijk voor een samenleving waarin levenskwaliteit en de menselijke waardigheid centraal staan. Leren dat je zelf keuzes hebt en de rol van onderwijs hierbij vind ik essentieel. Als toezichthouder en enigszins ervaringsdeskundige als ouder van drie kinderen lever ik graag mijn bijdrage aan het bloeien van NIVOZ.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief