Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Matthijs Bierman

Raad van Toezicht NIVOZ, bestuurder Triodos

Matthijs Bierman is de laatste drie jaar bestuurder van Triodos Bank Nederland, waar hij al meer dan 15 jaar directeur was. Daarnaast is hij mediator, in bijzonder nalatnschapsmediator. Hij is sinds 2018 toegetreden tot de Raad van Toezicht bij stichting NIVOZ.

Bierman begon in 1996 voor Triodos als relatiemanager in Nederland en maakte in 1999 de overstap naar Triodos Bank in Engeland. Daar werkte hij eerst als relatiemanager biologische landbouw en voeding, en later als hoofd van de afdeling Zakelijke Relaties en plaatsvervangend directeur van de Engelse vestiging.

Voordat Matthijs bij Triodos Bank kwam, werkte hij als consultant in Brussel en als adviseur ontwikkelingssamenwerking in Botswana. Hij studeerde bedrijfskunde en rechten in Groningen.

Wat inspireert jou?

Werken voor een bank waar de veranderkracht van geld wordt ingezet voor positieve impact op de maatschappij, is mijn bron van inspiratie. Wij zijn opgericht om mensen te laten zien dat je keuzes kunt maken. Elke financiële beslissing, hoe klein ook, heeft invloed. Onderschat de veranderkracht van geld niet. Met de juiste beslissingen kunnen wij bijdragen aan een bloeiend cultureel leven waarin individuen zich in vrijheid kunnen ontplooien, aan sociale cohesie en ecologisch evenwicht.

Waarom toezichthouder bij NIVOZ?

De visie en het werk van NIVOZ steunt op de visie dat mensen verantwoordelijkheid kunnen nemen als ze zich verbonden voelen met de samenleving. Dat spreekt mij persoonlijk aan en ligt ook ten grondslag aan het werk van Triodos Bank. Wij allemaal zijn verantwoordelijk voor een samenleving waarin levenskwaliteit en de menselijke waardigheid centraal staan. Leren dat je zelf keuzes hebt en de rol van onderwijs hierbij vind ik essentieel. Als toezichthouder en enigszins ervaringsdeskundige als ouder van drie kinderen lever ik graag mijn bijdrage aan het bloeien van NIVOZ.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief