Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Onderwijsavond met Monique Leijgraaf en Nina Hosseini in Rotterdam: Waar draagt kritisch opleidingsonderwijs aan bij?

Op woensdag 26 januari 2023 zullen we in Rotterdam onze eerste NIVOZ-onderwijsavond beleven. Monique Leijgraaf en Nina Hosseini zijn te gast bij de Erasmus Universiteit. Ze doen onderzoek naar kritisch opleidingsonderwijs vanuit het perspectief van social justice. Tijdens hun lezing gaan zij in op de vraag wat kritisch opleidingsonderwijs is, hoe het eruit ziet en waar het aan bijdraagt. Deze avond is ook via een livestream te volgen.

Dr. Monique Leijgraaf is lector Kansengelijkheid aan de Hogeschool iPabo in Amsterdam. Nina Hosseini doet promotieonderzoek binnen het onderzoeksdomein Diversiteit & Kritisch Burgerschap onder begeleiding van Monique Volman (UvA) en Monique Leijgraaf.

Er volgt hier later nog een specifieke inleiding van de hand van Monique Leijgraaf en Nina Hosseini.
 

Algemene inleiding voor alle NIVOZ-onderwijsavonden

In een samenleving die steeds diverser wordt en waarin ongelijkheid toeneemt, wordt het belang van goed onderwijs steeds groter. Goed onderwijs vergroot immers de kansen op een goede toekomst, zo is de gedachte. Toch plukt niet elk kind in Nederland in dezelfde mate de vruchten van ons onderwijssysteem.  Bovendien is het de vraag of het huidige systeem leidt tot een samenleving die we voor ogen hebben. Daarom stellen wij in deze serie NIVOZ-onderwijsavonden de vraag: Wat is er nodig om íeder kind goed onderwijs te bieden? En, als we streven naar een rechtvaardige samenleving waarin ieders waarde wordt erkend, ongeacht afkomst of diploma, wat betekent dat dan voor het kijken naar én omgaan met verschillen? 

In zes onderwijsavonden gaan we samen met onze sprekers op zoek naar hoe dit ideaal eruit kan zien en hoe jij daar als onderwijsprofessional een bijdrage aan kan leveren. De sprekers nemen hun perspectieven en ervaringen uit zowel de sociologie, de pedagogiek als de onderwijspraktijk mee. 

Locatie
Deze NIVOZ-onderwijsavond vindt - anders dan je gewend bent - plaats in Rotterdam, in een nog nader te bepalen ruimte op de Erasmus Universiteit. De avond begint om 19.30 uur en eindigt rond de klok van 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is de deur open.

Tickets (studenten met korting)

  • Een ticket kost 40 euro. Je kunt deze aan de rechterkant (computer) of onderin (mobiel) direct aanschaffen.
  • We stellen 5 plaatsen beschikbaar voor studenten. Ben je student, dan kun je er voor €15 bij zijn. We vragen je een e-mail te sturen naar [email protected]. Geef in de e-mail je naam en adres aan (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats) en het e-mailadres waarnaar we de factuur en het ticket kunnen sturen. 
  • Op deze overzichtspagina vind je meer info over het jaarthema. Op de afzonderlijke aankondigingspagina's - zoals deze - kun je losse kaarten kopen, per avond dus.

Voor schoolteams

Wil je met een compleet schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we je contact op te nemen met de backoffice; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 010-3225450 of [email protected].

Overzicht NIVOZ-onderwijsavonden (data en sprekers)

Driebergen én Rotterdam
NIVOZ heeft voor de nieuwe schooljaargang zes Onderwijsavonden geprogrammeerd. Daarvan zullen er vier in Driebergen plaatsvinden, in het vertrouwde theater Maitland op landgoed de Horst dat plaatsbiedt aan maximaal 270 mensen. De andere avonden organiseren we in Rotterdam. Vanaf medio april 2023 hopen we onze nieuwe locatie in Rotterdam-Zuid, aan de Doklaan 10, in gebruik te nemen. Op die plek, in dat pand, is een fraai auditorium dat 45 mensen kan herbergen.

Driebergen - De Horst 1

Rotterdam

Meer info over deze avonden en de sprekers vind je achter de link.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief