Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Onderwijsavond met Orhan Agirdag: Hoe kan diversiteit en kwaliteit van onderwijs samengaan?

Op 2 november 2022 verzorgt Orhan Agirdag de tweede NIVOZ-onderwijsavond van dit schooljaar in Driebergen. Hij is professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef het boek Onderwijs in een gekleurde samenleving’. In zijn lezing geeft hij antwoord op de vraag hoe diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs samen kunnen gaan.

Orhan Agirdag is onderwijssocioloog. Hij stelt dat ongelijkheid niet alleen te maken heeft met de uitgangspositie van kinderen, maar veel meer met hoe ons onderwijssysteem is ingericht en hoe er in dat systeem wordt omgegaan met verschillen. In zijn lezing laat hij zien hoe je na kunt denken over omgaan met diversiteit in het onderwijs en geeft hij antwoord op de vraag hoe diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs samen kunnen gaan.

Er volgt hier later nog een specifieke inleiding van de hand van Orhan Agirdag.
 

Algemene inleiding voor alle NIVOZ-onderwijsavonden

In een samenleving die steeds diverser wordt en waarin ongelijkheid toeneemt, wordt het belang van goed onderwijs steeds groter. Goed onderwijs vergroot immers de kansen op een goede toekomst, zo is de gedachte. Toch plukt niet elk kind in Nederland in dezelfde mate de vruchten van ons onderwijssysteem.  Bovendien is het de vraag of het huidige systeem leidt tot een samenleving die we voor ogen hebben. Daarom stellen wij in deze serie NIVOZ-onderwijsavonden de vraag: Wat is er nodig om íeder kind goed onderwijs te bieden? En, als we streven naar een rechtvaardige samenleving waarin ieders waarde wordt erkend, ongeacht afkomst of diploma, wat betekent dat dan voor het kijken naar én omgaan met verschillen? 

In zes onderwijsavonden gaan we samen met onze sprekers op zoek naar hoe dit ideaal eruit kan zien en hoe jij daar als onderwijsprofessional een bijdrage aan kan leveren. De sprekers nemen hun perspectieven en ervaringen uit zowel de sociologie, de pedagogiek als de onderwijspraktijk mee. 

Locatie
Deze NIVOZ-onderwijsavond vindt plaats in theater Maitland op landgoed De Horst in Drieberen. De avond begint in elk geval om 19.30 uur en eindigt rond de klok van 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is de deur open.

Tickets (studenten met korting)

  • Een ticket kost 40 euro. Je kunt deze aan de rechterkant (computer) of onderin (mobiel) direct aanschaffen.
  • We stellen 25 plaatsen beschikbaar voor studenten. Ben je student, dan kun je er voor €15 bij zijn. We vragen je een e-mail te sturen naar [email protected]. Geef in de e-mail je naam en adres aan (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats) en het e-mailadres waarnaar we de factuur en het ticket kunnen sturen. .
  • Op deze overzichtspagina vind je meer info over het jaarthema. Op de afzonderlijke aankondigingspagina's - zoals deze - kun je losse kaarten kopen, per avond dus.

Voor schoolteams
Wil je met een compleet schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we je contact op te nemen met de backoffice; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 010-3225450 of [email protected]

Overzicht NIVOZ-onderwijsavonden (data en sprekers)

Driebergen én Rotterdam
NIVOZ heeft voor de nieuwe schooljaargang zes Onderwijsavonden geprogrammeerd. Daarvan zullen er vier in Driebergen plaatsvinden, in het vertrouwde theater Maitland op landgoed de Horst dat plaatsbiedt aan maximaal 270 mensen. De andere twee avonden organiseren we op onze nieuwe locatie in Rotterdam-Zuid, aan de Doklaan 10. Vanaf begin 2023 hopen we die in gebruik te kunnen nemen. Op die plek, in dat pand, is een fraai auditorium dat 45 mensen kan herbergen.

Driebergen - De Horst 1

Rotterdam - Doklaan 10

Meer info over deze avonden en de sprekers vind je achter de link.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief