Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Onderwijsavond met Ismail Aghzanay in Rotterdam: De pedagogiek van de verbinding, waarin raken en inspireren centraal staan

Op donderdagavond 11 mei 2023 is Ismail Aghzanay te gast in de reeks NIVOZ-onderwijsavonden, deze keer weer in Rotterdam (exacte locatie wordt nader bekend gemaakt). Ismail is in 2021 uitgeroepen tot leraar van het jaar . Zelf ooit bestempeld als onhandelbaar heeft hij het als leraar tot zijn missie gemaakt ieder kind te zien, te horen en te steunen. Aghzanay - lang docent Engels in het mbo, nu werkzaam in het basisonderwijs - neemt ons mee in zijn pedagogiek van verbinding waarin raken en inspireren centraal staan. Hoe kun je daarmee als leraar het verschil maken? En wat is de rol van ervaringskennis hierin?

Er volgt hier later nog een specifieke inleiding van de hand van Ismail Aghzanay.


Ismail Aghzanay was lang tijd werkzaam in het mbo, maar maakte deze zomer (2022) de overstap naar het basisonderwijs. Hij onderwijst nu kinderen in groep 6 en 7 van IKC De Buytenkans in Zoetermeer.

Algemene inleiding voor alle NIVOZ-onderwijsavonden

In een samenleving die steeds diverser wordt en waarin ongelijkheid toeneemt, wordt het belang van goed onderwijs steeds groter. Goed onderwijs vergroot immers de kansen op een goede toekomst, zo is de gedachte. Toch plukt niet elk kind in Nederland in dezelfde mate de vruchten van ons onderwijssysteem.  Bovendien is het de vraag of het huidige systeem leidt tot een samenleving die we voor ogen hebben. Daarom stellen wij in deze serie NIVOZ-onderwijsavonden de vraag: Wat is er nodig om íeder kind goed onderwijs te bieden? En, als we streven naar een rechtvaardige samenleving waarin ieders waarde wordt erkend, ongeacht afkomst of diploma, wat betekent dat dan voor het kijken naar én omgaan met verschillen? 

In zes onderwijsavonden gaan we samen met onze sprekers op zoek naar hoe dit ideaal eruit kan zien en hoe jij daar als onderwijsprofessional een bijdrage aan kan leveren. De sprekers nemen hun perspectieven en ervaringen uit zowel de sociologie, de pedagogiek als de onderwijspraktijk mee. 

Locatie
Deze NIVOZ-onderwijsavond vindt - anders dan je gewend bent - plaats in Rotterdam. De exacte locatie wordt nog nader bepaald. De avond begint in elk geval om 19.30 uur en eindigt rond de klok van 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is de deur open.

Tickets (studenten met korting)

  • Een ticket kost 40 euro. Je kunt deze aan de rechterkant (computer) of onderin (mobiel) direct aanschaffen.
  • We stellen 5 plaatsen beschikbaar voor studenten. Ben je student, dan kun je er voor €15 bij zijn. We vragen je een e-mail te sturen naar [email protected]. Geef in de e-mail je naam en adres aan (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats) en het e-mailadres waarnaar we de factuur en het ticket kunnen sturen. 
  • Op deze overzichtspagina vind je meer info over het jaarthema. Op de afzonderlijke aankondigingspagina's - zoals deze - kun je losse kaarten kopen, per avond dus.

Voor schoolteams

Wil je met een compleet schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we je contact op te nemen met de backoffice; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 010-3225450 of [email protected]

Overzicht NIVOZ-onderwijsavonden (data en sprekers)

Driebergen én Rotterdam
NIVOZ heeft voor de nieuwe schooljaargang zes Onderwijsavonden geprogrammeerd. Daarvan zullen er vier in Driebergen plaatsvinden, in het vertrouwde theater Maitland op landgoed de Horst dat plaatsbiedt aan maximaal 270 mensen. De andere avonden organiseren we in Rotterdam.

Driebergen - De Horst 1

Rotterdam

Meer info over deze avonden en de sprekers vind je achter de link.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief