Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Onderwijsavond met Ismail Aghzanay in Rotterdam: De pedagogiek van de verbinding, waarin raken en inspireren centraal staan

Op donderdagavond 11 mei 2023 staat Ismail Aghzanay op ons kleine podium, in het auditorium aan de Doklaan 10 in Rotterdam. De  avond is ook via een live-streaming te volgen. Ismail is in 2021 uitgeroepen tot leraar van het jaar. Zelf ooit bestempeld als onhandelbaar heeft hij het als leraar tot zijn missie gemaakt ieder kind te zien, te horen en te steunen. Aghzanay - docent Engels in het mbo - neemt ons mee in zijn pedagogiek van verbinding waarin raken en inspireren centraal staan. Hoe kun je daarmee als leraar het verschil maken? En wat is de rol van ervaringskennis hierin?

Er volgt hier later nog een specifieke inleiding van de hand van Ismail Aghzanay.


Ismail Aghzanay was lang tijd werkzaam in het mbo, maar maakte deze zomer (2022) de overstap naar het basisonderwijs. Hij onderwijst nu kinderen in groep 6 en 7 van IKC De Buytenkans in Zoetermeer.

Algemene inleiding voor alle NIVOZ-onderwijsavonden

In een samenleving die steeds diverser wordt en waarin ongelijkheid toeneemt, wordt het belang van goed onderwijs steeds groter. Goed onderwijs vergroot immers de kansen op een goede toekomst, zo is de gedachte. Toch plukt niet elk kind in Nederland in dezelfde mate de vruchten van ons onderwijssysteem.  Bovendien is het de vraag of het huidige systeem leidt tot een samenleving die we voor ogen hebben. Daarom stellen wij in deze serie NIVOZ-onderwijsavonden de vraag: Wat is er nodig om íeder kind goed onderwijs te bieden? En, als we streven naar een rechtvaardige samenleving waarin ieders waarde wordt erkend, ongeacht afkomst of diploma, wat betekent dat dan voor het kijken naar én omgaan met verschillen? 

In zes onderwijsavonden gaan we samen met onze sprekers op zoek naar hoe dit ideaal eruit kan zien en hoe jij daar als onderwijsprofessional een bijdrage aan kan leveren. De sprekers nemen hun perspectieven en ervaringen uit zowel de sociologie, de pedagogiek als de onderwijspraktijk mee. 

Locatie
Deze NIVOZ-onderwijsavond vindt - anders dan je gewend bent - plaats in Rotterdam, op de Doklaan 10. Het is de nieuwe locatie van NIVOZ. De avond begint in elk geval om 19.30 uur en eindigt rond de klok van 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is de deur open.

Tickets (studenten met korting)

  • Een ticket kost 40 euro. Je kunt deze aan de rechterkant (computer) of onderin (mobiel) direct aanschaffen.
  • We stellen 5 plaatsen beschikbaar voor studenten. Ben je student, dan kun je er voor €15 bij zijn. We vragen je een e-mail te sturen naar [email protected]. Geef in de e-mail je naam en adres aan (straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats) en het e-mailadres waarnaar we de factuur en het ticket kunnen sturen. 
  • Op deze overzichtspagina vind je meer info over het jaarthema. Op de afzonderlijke aankondigingspagina's - zoals deze - kun je losse kaarten kopen, per avond dus.

Voor schoolteams

Wil je met een compleet schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we je contact op te nemen met de backoffice; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 010-3225450 of [email protected]

Livestream voor 10 euro

Wil je de avond volgen, maar ben je niet in staat om erbij te zijn, dan bieden we je een livestream-verbinding aan. Daardoor kun je online inloggen en alles volgen wat er wordt gezegd en gebeurt. Je betaalt 10 euro en je krijgt dan een Zoom-link (met wachtwoord), zodat je van de partij bent.

Klik hier voor deze mogelijkheid, voor betaling en verdere instructies.

Overzicht NIVOZ-onderwijsavonden (data en sprekers)

Driebergen én Rotterdam
NIVOZ heeft dit schooljaar zes Onderwijsavonden geprogrammeerd. Daarvan zullen er vier in Driebergen plaatsvinden, in het vertrouwde theater Maitland op landgoed de Horst dat plaatsbiedt aan maximaal 270 mensen. De andere twee avonden organiseren we op onze nieuwe locatie in Rotterdam-Zuid, aan de Doklaan 10. Vanaf 1 januari 2023 hopen we die in gebruik te kunnen nemen. Op die plek, in dat pand, is een fraai auditorium dat 45 mensen kan herbergen.

Driebergen - De Horst 1

Rotterdam - Doklaan 10

Meer info over deze avonden en de sprekers vind je achter de link.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief