Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Kennismaken met... Karin, opleider bij NIVOZ: ‘Hoe moeilijk is het om álle kinderen te zien in wat ze nodig hebben.’

6 april 2023

‘Elk kind heeft er recht op dat er tenminste een iemand is die nooit zal loslaten en die dus altijd voor hem zal gaan,’ vertelt Karin van Zutphen, opleider bij NIVOZ, in deze korte video (zie ook onder). ‘Daarbij hebben wij als leerkrachten de opdracht om diegene te zijn voor dat kind. Die gedachte helpt mij echt om het goede te blijven doen, ook in de ogen van de kinderen.’

Karin vertelt over hoe het thema diversiteit al in haar eigen onderwijstijd tot leven kwam. En hoe moeilijk het is om alle kinderen te zien in wat ze nodig hebben. Joris, haar klasgenootje van toen, zat vol talent, ‘maar in de setting waarin wij zaten, kwam dat helemaal niet tot uiting.’ Joris reist nog altijd in het werk – ook voor NIVOZ – met Karin mee, zegt ze. ‘Want het laat zien hoe belangrijk het is om steeds te kijken: wat is goed voor kinderen, wat is goed voor álle kinderen? Hoe kunnen wij als volwassenen aansluiten en wat hebben we dan te doen?

Karin – die zelf ook jarenlang schoolleider was bij Wittering.nl  - vertelt in de video ook over het werk in het NIVOZ-traject Pedagogisch Leiderschap, de liefde die zij ervoor heeft en het belang ervan.

Contact
Wil je persoonlijk in gesprek met NIVOZ over opleidingsmogelijkheden, over trajecten of studiedagen - voor jezelf, voor je team of school - dan is een mail naar teamleider Martijn Verhagen  ( [email protected]) de eerste stap. Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact op om samen verder te verkennen en te zien wat nodig is.


Dit filmpje is tot stand gekomen in samenwerking met PIEX, piex.nl
Montage Ruurd Bouwman

 

 

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief