Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Podcast: interview door ESSBS met Sabrina Alhanachi over cultureel responsief lesgeven

6 juli 2022

In deze podcast spreken de mensen van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences met Sabrina Alhanachi over haar onderzoek naar cultureel responsief lesgeven. Hoe doe je dat, cultureel responsief lesgeven, en waarom is het zo belangrijk? Sabrina vertelt hoe professionele leergemeenschappen docenten kunnen helpen om meer cultureel responsief les te geven. Ook deelt ze haar eigen ervaringen en legt uit hoe die haar ertoe gedreven om zich in te zetten voor meer cultureel responsief onderwijs.   

Bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) wordt veel onderzoek gedaan naar maatschappelijke en gedragswetenschappelijke vraagstukken. Door middel van een podcastserie maken zij deze kennis toegankelijk voor geïnteresseerde burgers, bestuurders, professionals, studenten en collega-onderzoekers.  De diversiteit van de faculteit reflecteert zich in de varieteit aan onderwerpen die in deze podcastserie te vinden is.

In deze aflevering spreken ze met Sabrina Alhanachi over haar onderzoek naar cultureel responsief lesgeven. Hoe doe je dat, cultureel responsief lesgeven, en waarom is het zo belangrijk? Sabrina vertelt hoe professionele leergemeenschappen docenten kunnen helpen om meer cultureel responsief les te geven. Ook deelt ze haar eigen ervaringen en legt uit hoe die haar ertoe gedreven om zich in te zetten voor meer cultureel responsief onderwijs.   

Beluister de podcast hier!

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief