Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Eddie Denessen aan vooravond van NIVOZ-webinar: 'Nieuwe ronde voor kansengelijkheid'

5 juni 2020

Het debat over gelijke kansen woedt al jaren, maar heeft met de coronacrisis weer extra aandacht gekregen. Hoogleraar Eddie Denessen vertelt in dit artikel welke effecten deze tijd op kinderen kan hebben en wat scholen en hulpverlening nu en in de toekomst kunnen doen. Denessen zal op woensdagavond 10 juni een NIVOZ-webinar verzorgen over ongelijkheid en differentiatie in onderwijs. Daarvoor je je nog steeds kan aanmelden.

Het interview door Winnifred Jelier is afkomstig uit het meest recente nummer van Tijdschrift voor Orthopedagogiek en is met toestemming overgenomen. Klik hier voor de PDF.

Dr. Eddie Denessen  (1970) is sinds 1994 verbonden aan de opleiding Onderwijskunde van de Radboud Universiteit Nijmegen, sinds 2010 als universitair hoofddocent. Hij heeft onderzoek gedaan naar ongelijkheid in het onderwijs, sociaal-culturele verschillen in opvattingen over onderwijs, ouderbetrokkenheid, communicatie tussen leraren en ouders en houdingen van leraren ten aanzien van diverse groepen leerlingen. Denessen bezet op het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universitteit Leiden, de Sardes-leerstoel, die is gericht op de effecten van maatschappelijke ontwikkelingen op de onderwijskansen van leerlingen met diverse sociaal-culturele achtergronden.

Eerder verzorgde Eddie Denessen al eens een Masterclass over hetzelfde onderwerp, in april 2018. Femke Keeren maakte er destijds een verslag van. Kansenongelijkheid: de appel valt niet ver van de boom

Het webinar van a.s. woensdagavond 10 juni zal om 19.30 uur starten en via Zoom plaatsvinden.

Met dank aan Tijdschrift voor Orthopedagogiek.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties op uw reactie


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief