Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Word leraar en maak het verschil! De nieuwe Educatieve Master in Rotterdam en een open dag op 22 maart

28 januari 2022

Op dinsdag 22 maart a.s  – op een open dag - is er gelegenheid om te proeven aan de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Deze tweejarige master wordt in samenwerking met stichting NIVOZ aangeboden. Ze richt zich specifiek op het primair onderwijs in de grootstedelijke context en heeft de pedagogiek steeds als basis. 

Nooit heeft het leraarschap meer in de belangstelling gestaan dan nu. Niet voor niets zei Mandela dat onderwijs het krachtigste instrument is om de wereld te veranderen. De roep om goede leraren is gigantisch en de nieuwe EMPO van de EUR stelt je in staat om in twee jaar zowel een Master of Science te behalen als een lesbevoegdheid voor het Primair Onderwijs te behalen. Je wordt opgeleid om het verschil te maken op basisscholen in de binnenstad. Daar waar kinderen het meest afhankelijk zijn van goed onderwijs met betrekking tot hun kansen voor de toekomst. 

Bij de totstandkoming van de EMPOde toekenning ervan en bij de ontwikkeling van het curriculum is NIVOZ vanaf het allereerste begin betrokken geweest. In de praktijk zullen ook docenten vanuit NIVOZ modules verzorgen in de master en studenten begeleiden. Er zal tevens een expertisecentrum ‘Grootstedelijke pedagogiek’ worden ingericht en aldus aan deze opleiding en de participerende scholen verbonden zijn. De grootstedelijke context vraagt van de leraar pedagogische handelingsexpertise en vaardigheden op het gebied van het creëren van kwaliteitsvolle relaties met leerlingen en een inclusieve en uitdagende leeromgeving.

De Educatieve Master Primair Onderwijs wordt gegeven op Rotterdam Zuid. Deze nieuw te bouwen campus – bij de ingang van de Maastunnel – is een samenwerking tussen Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam. De locatie verbindt cultuurmakers, onderwijs en wetenschappers en zal bijdragen aan meer hoger onderwijs, cultuur en toerisme op Zuid.

Ben jij iemand die van maatschappelijke betekenis wil zijn? Houd je van uitdaging en ben je ambitieus? Wil je bovendien betrokken zijn bij en een bijdrage leveren aan het opbouwen van deze nieuwe opleiding? Of wil je hier gewoon nog meer van weten voordat je een keuze maakt? Meld je dan aan.

Meer informatie over de EMPO, klik dan hier.
Bekijk onderaan deze pagina de video met meer uitleg.
Aanmelden voor de online open dag op 22 maart 2022, klik dan hier.

Meer over de EMPO en de rol van NIVOZ lees je binnenkort op de NIVOZ-website.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief