Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Mascha Groenman

leraar po

Ik ben Mascha Groenman. Moeder van twee kinderen en leerkracht op een basisschool.

Na mijn afstuderen in 1994 ben ik gaan werken op een Vrije School. Daar heb bijna zes jaar lang "mijn groep" begeleid. Ik kreeg ze in de eerste klas en liet ze los na de zesde klas. Hier ontstond mijn liefde voor het onderwijs. Na deze periode koos ik ervoor het regulier onderwijs in te gaan. Ondertussen ook alweer 14 jaar, waarvan de laatste 13 jaar op de Van Reenenschool in Bergen.

Ik houd van de "puzzeltjes" die kinderen kunnen zijn. Uitzoeken wat de talenten zijn, succes ervaringen delen, een beetje gek doen, het samen-gevoel creëren samen met de groep kinderen. Elk jaar opnieuw vind ik het jammer een groep te moeten loslaten.

Mijn oudste, een zoon van 14 jaar, heeft Pdd-NOS en is dyslectisch. Na een lange tocht langs instanties en verschillende scholen, gaat het nu goed met hem. Hij heeft mij veel gebracht en veel hoofdbrekens gekost. Het is heerlijk van hem te kunnen genieten, wetend dat hij goed in zijn vel zit.
Mijn jongste, een dochter van 11, vliegt uit naar het VO. Ze is een slimme meid, een jaar versneld, muzikaal en lief. Door haar ben ik mij gaan verdiepen in hoog- en meerbegaafdheid. Een zeer boeiende materie waarin nog veel te leren valt.

Zelf houd ik van schrijven, lezen en zingen. Dat eerste leidt regelmatig tot blogs die ik ook op mijn eigen website publiceer.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief