Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Heleen Iordens

trainer, onderwijsvernieuwer en coach

Heleen Iordens is jarenlang werkzaam geweest in het basisonderwijs, op een school voor natuurlijk leren. Deze onderwijservaring, aangevuld met verschillende opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (o.a. NLP, systemisch werk, oplossingsgericht werk, kindercoach en yogadocent) maken haar een allround trainer en tevens iemand die weet hoe het is om zelf voor een klas kinderen te staan.

”Na mijn opleiding tot Montessoridocent en gedragsspecialist, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest op een ongelooflijk bijzondere basisschool. In augustus 2015 deed zich een nieuwe uitdaging voor: als trainer bij Novilo aan de slag! Het lijkt mijn droombaan, omdat ik mag werken voor de groep kinderen waar ik de afgelopen jaren met zoveel passie mee heb gewerkt en ook nog binnen het vakgebied dat me enorm ligt. Daarnaast voelt de dynamische, oplossingsgerichte, no nonsense manier van werken bij Novilo helemaal goed.”
 

Ik was 8 jaar toen mijn juf me vroeg of ik een hoofdstuk uit "Pippi Langkous" aan de klas wilde voorlezen, zodat zij even een ander klusje kon doen.
Terwijl ik in de kring met het boek op schoot zat, overviel me een gevoel van competent zijn. Ik werd door de juf als volwaardig gezien, als iemand die ergens goed in was. Ik kreeg haar vertrouwen en kon niet anders dan dat vertrouwen waarmaken.

In bovenstaand verhaal werd de basis gelegd voor mijn eigen leerkrachthouding.
Gesterkt door een oriëntatiejaar op de Vrije Hogeschool, een Montessori-opleiding, verre reizen en verschillende opleidingen kwam ik zeven jaar geleden terecht als leerkracht op een vernieuwingsschool.
De tot de verbeelding sprekende missie van deze school, werd ondersteund met pijlers als systemisch werken, NLP en oplossingsgericht coachen.
Als leerkracht werden we geschoold in bovenstaande methodieken, hetgeen mijn eerste baan als leerkracht meteen onovertroffen maakte.

Hoe langer ik hier werkte, hoe bewuster ik me werd van mezelf; mijn gedachten, gevoelens en handelen, maar vooral ook van het effect dat ik hiermee had op anderen.
Na zes jaar als leerkracht kwam ik in conflict met mezelf. De missie-visie waar ik zo achterstond kon ik niet meer over mezelf heen leggen.
Het was tijd voor een nieuwe stap.

Zodoende kwam ik bij Novilo terecht, waar ik inmiddels als trainer werk en weer helemaal "on track" ben.
Met een dankbaar hart kijk ik terug op mijn eerste baan als ruime basis waar ik in mijn huidige werk mooi op kan voortborduren.
Naast trainer, deugden-yoga docent, kindercoach en moeder, zal ik nu ook regelmatig een andere hobby gaan bezigen; schrijven voor hetkind!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief