Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Heleen Iordens

Ik was 8 jaar toen mijn juf me vroeg of ik een hoofdstuk uit "Pippi Langkous" aan de klas wilde voorlezen, zodat zij even een ander klusje kon doen.
Terwijl ik in de kring met het boek op schoot zat, overviel me een gevoel van competent zijn. Ik werd door de juf als volwaardig gezien, als iemand die ergens goed in was. Ik kreeg haar vertrouwen en kon niet anders dan dat vertrouwen waarmaken.

In bovenstaand verhaal werd de basis gelegd voor mijn eigen leerkrachthouding.
Gesterkt door een oriëntatiejaar op de Vrije Hogeschool, een Montessori-opleiding, verre reizen en verschillende opleidingen kwam ik zeven jaar geleden terecht als leerkracht op een vernieuwingsschool.
De tot de verbeelding sprekende missie van deze school, werd ondersteund met pijlers als systemisch werken, NLP en oplossingsgericht coachen.
Als leerkracht werden we geschoold in bovenstaande methodieken, hetgeen mijn eerste baan als leerkracht meteen onovertroffen maakte.

Hoe langer ik hier werkte, hoe bewuster ik me werd van mezelf; mijn gedachten, gevoelens en handelen, maar vooral ook van het effect dat ik hiermee had op anderen.
Na zes jaar als leerkracht kwam ik in conflict met mezelf. De missie-visie waar ik zo achterstond kon ik niet meer over mezelf heen leggen.
Het was tijd voor een nieuwe stap.

Zodoende kwam ik begin augustus bij Novilo terecht, waar ik inmiddels als trainer werk en weer helemaal "on track" ben.
Met een dankbaar hart kijk ik terug op mijn eerste baan als ruime basis waar ik in mijn huidige werk mooi op kan voortborduren.
Naast trainer, deugden-yoga docent, kindercoach en moeder, zal ik nu ook regelmatig een andere hobby gaan bezigen; schrijven voor hetkind!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief