Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Haitske de Visser

leerkracht-onderzoeker

Haitske de Visser werkt als leerkracht-onderzoeker bij het Lectoraat Professionaliseren met Hart en Ziel van Hester IJsseling, binnen Thomas More Hogeschool. Hier zijn we op zoek naar de vrije ruimte waarin (aankomende) leraren en docenten kunnen oefenen met openheid en vertrouwen ten aanzien van het onvoorspelbare en waarin kinderen kunnen oefenen met initiatief nemen en op een volwassen manier in de wereld zijn. In het lectoraat ben ik onderzoek aan het doen naar autonomie en vrijheid ervaren, met name bij meerbegaafden.

'Al heel vroeg wist ik dat ik in het onderwijs wilde werken. Ik liep al jong op scholen rond, met een vader die vakleerkracht L.O. was. Het was voor mij snel duidelijk dat ik in zijn voetsporen wilde treden. Na het afronden van de Academie Lichamelijke Opvoeding, ben ik in het basisonderwijs gaan werken als vakleerkracht gymnastiek. Ik merkte dat ik wat miste in het gymnastiekonderwijs: een sterke band met kinderen en ouders opbouwen.

In 2010 besloot ik alsnog de PABO te gaan doen. Momenteel ben ik werkzaam als groepsleerkrachtop Katholieke basisschool de Contrabas in Capelle aan den IJssel. Hier kan ik dat doen, wat ik altijd al heb gewild: kinderen een (vertrouwens)basis bieden waar ze kunnen en durven groeien tot (zelfstandige) individuen en ouders ondersteunen het beste uit hun kind te halen, op welk vlak dan ook.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief