Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Carlijn Willems

leerkracht vso

Mijn naam is Carlijn Willems en ik ben werkzaam op VSO De Bodde (onderdeel van Biezonderwijs) in Tilburg. De Bodde is een school voor speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen van 4 tot 20 jaar. Onze leerlingen hebben extra ondersteuning nodig op het gebied van leren en gedrag. Ons doel is dat de leerlingen zich zo optimaal mogelijk ontplooien en een zo groot mogelijke zelfstandigheid bereiken. Ruim 20 jaar geleden kwam ik na mijn afstuderen per toeval terecht in het speciaal onderwijs. Al snel bleek dit perfect bij mij te passen. Mijn kracht en expertise is het werken met kinderen/jongeren op het gebied van sociale- en emotionele ontwikkeling. Ik heb inmiddels al honderden kinderen en hun ouders begeleid en kom nog steeds tot dezelfde conclusie: Aandacht (ige) Betrokkenheid en ruimte voor jou als persoon creëert een bedding om tot ontwikkeling te komen.

Naast mijn werk in het onderwijs, heb ik een coachingspraktijk: Stoei en groei coaching & bewustwording. Coaching biedt geen kant en klare oplossing, wel inzicht in het eigen handelen. Daarmee krijg je tools in handen om je stoeipartij het hoofd te bieden en weer tot groei te komen. Ik geloof erin dat iedereen (vaak onbewust) het antwoord op de stoeipartij al weet, maar dat het soms even minder zichtbaar en voelbaar is. Ik begeleid, faciliteer en creëer ruimte om antwoorden te vinden.  

Een kleine drie jaar geleden werd ik benaderd om een pilotgroep voor thuiszitters mee vorm te geven. Jongeren die stuk zijn gelopen binnen hun school en daardoor thuis kwamen te zitten. Variërend van enkele maanden tot wel vijf schooljaren. Vastgelopen in en soms ook door het onderwijssysteem. Stap voor stap kijk ik samen met de jongeren en hun ouders welke stappen we kunnen nemen, wat zij nodig hebben om terug te kunnen keren in een schoolse setting.

Mijn hart voor onderwijs/ontwikkeling, mijn affiniteit voor de sociale en emotionele ontwikkeling samen met mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van coaching en systemisch werk, zijn versterkend in het pionieren met deze doelgroep.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief