Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Bart Heeling

leerkracht so cluster 4

Bart Heeling is leerkracht en gedragsspecialist in het cluster 4 onderwijs.

Hij begon zijn werkzame leven echter als financieel adviseur. Maar tijdens de gesprekken met zijn klanten ging het vaker over de kinderen dan over de financiën. Rond de millenniumwisseling kwam er onrust op de financiële markt, dat was dé kans voor Bart om een switch naar het onderwijs te maken. In 2003 is hij op 32-jarige leeftijd als zij-instromer het reguliere basisonderwijs ingegaan. In 2011 heeft Bart de master gedragsspecialist behaald. Tijdens functioneringsgesprekken kreeg hij steevast te horen: 'pedagogisch ben je heel sterk hoor, maar ...'.

Bart wil dat ieder kind gezien en gehoord wordt, dat ieder kind met plezier naar school gaat en dat de ouders tevreden zijn. Hij is veel meer bezig met het gedrag, het welzijn en de betrokkenheid, dan met de resultaten. Pedagogiek staat bovenaan. In 2018 is hij daarom gaan werken in het cluster 4 onderwijs. Het cluster van het Speciaal onderwijs waar kinderen zitten met ernstige problemen rond hun gedrag.

Vandaag de dag doet Bart dit werk nog steeds met passie. Als docent van een SO+ klas, een combinatie van onderwijs en zorg, geeft hij kinderen in kleine stapjes de kans om weer richting onderwijs te gaan.

Bart geeft ouders, leerkrachten, directeuren, bestuurders (eigenlijk iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen) inzicht in dat wat 'achter het gedrag zit'. Daarnaast creëert hij bewustwording hoe jij zelf op dat gedrag reageert. In zijn boek Gewoon speciaal lees je hoe Bart dit toepast. En wil je het van hem zelf horen? Nodig Bart dan uit als gastspreker voor een boeiende lezing of presentatie. Verbindend, vol vertrouwen en altijd met een vleugje humor!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief