Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Adrie Groot

bestuursvoorzitter Blosse

Als bestuurder ben ik wekelijks in gesprek met leerkrachten en directeuren over goed onderwijs. Wat verstaan we daar onder?

In de klassen en in relatie met kinderen en onderling is de focus op leren en onderwijzen voelbaar en zichtbaar. Natuurlijk zie en hoor ik ook de worstelingen. Met de specifieke leerbehoefte van kinderen, met collega’s en zeker ook met het “systeem”. En daarmee wordt met name gekeken naar de vele zaken die moeten en die geen relatie hebben of lijken te hebben met kindontwikkeling.

Mijn naam is Adrie Groot en vanuit het Jenaplanonderwijs, als leerkracht en directeur, ben ik in 1996 bestuurder geworden van Stichting Flore en haar voorgangers. Met bijna 800 personeelsleden werken we, met vallen en opstaan, en in gezamenlijkheid aan goed onderwijs.

Vanuit de filosofie van Peter Petersen heb ik het Jenaplanonderwijs mogen ervaren en mee helpen bouwen. Een pedagogische benadering van leren gericht op een optimaal leer- en leefklimaat voor kinderen en leerkrachten. Misschien is dat ook wel de reden dat ik me zo thuis voel bij het gedachtengoed dat het NIVOZ en HetKind dragen.

Als bestuurder wil ik ook daar mijn bijdrage aan leveren en ik ben in de gelukkige omstandigheid om dit, vanuit een professionele organisatie, ook te kunnen en mogen doen.

In de lijn van Luc Stevens is het belangrijk dat we niet alleen goede voorbeelden met elkaar delen, maar ook verbinding aanbrengen. Een verbinding die leidt tot verandering en die meer professionele, pedagogische, ruimte realiseert voor kinderen en leerkrachten.

Je kunt me ook volgen op twitter: @AdrieGroot

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief