Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Trotse ouders, trots publiek

10 januari 2024

Op basisschool de Uilenspiegel oefent een kinderkoor onder leiding van vrijwilliger Hanny. De magie die onstaat tekent leerkracht Sjaak van Moorsel op.

Na de herfstvakantie polst vrijwiliger Hanny wie er interesse heeft om mee te doen in een kinderkoor.  Deze kinderen mogen dan op 17 december een optreden geven voor een volle zaal in het gemeenschapshuis van onze gemeente Boekel.

Tien kinderen reageren meteen enthousiast. Maar al snel krijgen kinderen van de andere groep 5/6 hier ook iets over te horen.Ook hierop reageren tien kinderen meteen. Twintig kinderen doen dus mee.

Tijdens één van de werkvormen in onze school, vrij initiatief, wordt er om de week geoefend, en daarnaast op een aantal woensdagmiddagen. De kinderen starten heel gedreven en gemotiveerd. Ook zijn er soms momentjes dat een enkeling liever voor een andere activiteit kiest, maar zetten ze door.

Wij als leerkrachten komen op de woensdagen en tijdens vrij initiatief regelmatig luisteren. Hanny staat als dirigente voor de groep.

Na een aantal weken komt de échte’ dirigent van het koor luisteren. Hij kijkt voldaan. Dat klinkt goed.

Zeventien december nadert. Zondag om twaalf uur is de generale repetitie. Alle kinderen zijn er. De liedjes worden voor de laatste keer doorgenomen. Het goede gevoel is er. Laat de ‘grand finale’ maar komen.

Om half drie komen de ouders weer met hun kinderen het gemeenschapshuis in. De zaal loopt vol. Nog een half uurtje wachten. Dan worden we opgeroepen. De kinderen nemen plaats. Allemaal hun mooiste kleren aan.De meiden iets moois in het haar.

Ze zingen met elkaar de pannen van het dak. Na elk nummer klinkt er een hard applaus. Trotse ouders, trots publiek. Wat een ervaring om mee te maken. Met dank aan Hanny.

School is meer dan van half negen tot drie. Dit fantastische concert laat dat zien. Dat nemen ze de kinderen niet meer af!

Sjaak van Moorsel is leerkracht op de Uilenspiegel in Boekel.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief