Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

The Masked Voorlezer, ofwel: verbondenheid, het grootste goed

1 februari 2021

‘We zijn een school voor ervaringsgericht onderwijs. We werken vanuit welbevinden en betrokkenheid. Verbondenheid is ons grootste goed. Daar werken we aan. Met ons team kijken we steeds hoe we dit kunnen bereiken. Vooral tijdens de lockdown is dit een opgave.  We videobellen, we chatten, we fietsen naar de kinderen toe. En steeds blijven we zoeken naar nieuwe ingangen. Hoe kunnen we verbonden blijven. Vorige week liepen de voorleesdagen op hun einde. En toen kwam een collega met een prachtig idee: The Masked Voorlezer!’, aldus Sjaak van Moorsel, leerkracht op de Uilenspiegel.

De voorleesdagen zijn bijna voorbij. In alle groepen is hier aandacht aan besteed. De directeur heeft voorgelezen voor de kleuters, en ook onze conciërge Lili. Het geuerde alleen allemaal niet in de klas. Dat kan nu niet tijdens het thuisonderwijs. Maar de verhalen blijven mooi. Prachtige verhalen voor de kinderen. De kinderen hebben de mogelijkheid gekregen om naar bekende schrijvers te luisteren die verhalen voordragen. Ook thuis deze keer, maar de verhalen zijn er niet minder om.

En dan verschijnt er op woensdag plots een bericht op de Facebookpagina van onze school. Wat staat er nu te gebeuren? Een spannend geluid.  Een studio vol met mensen.  De camera draait rond.

De camera zoomt in op goudgekleurde maskers. “The Masked Voorlezer op OBS Uilenspiegel! Binnenkort in dit theater.

Veel mensen worden getriggerd: wat staat hier te gebeuren?

Nog nooit vertoond: The Masked Voorlezer op OBS Uilenspiegel

Twee dagen later zien we in een filmpje juf Jasmijn en juf Juul als presentatoren van een show. Wat een ambiance! Tien masked voorlezers passeren de revue. Een skiër, Peruaan, een motormuis, een robot, een indiaan, een pandabeer, een oma, een roze muis, Lego Ninjago en Marshall Paw Patrol.

En achter deze masked voorlezers zitten allemaal leerkrachten. Maar wie o wie zijn het?

Bekijk het hele filmpje op de Facebookpagina van de Uilenspiegel

De noodopvang heeft de primeur. De kinderen krijgen een kandidatenlijst. Wie is de voorlezer?

Moet je die gezichtjes zien! Indringend kijken ze naar de voordrachten. Wie o wie? De spanning is te snijden. Alle kinderen van onze school krijgen zo’n kandidatenlijst. Kijk, luister en ontmasker de voorlezer. Lever de kandidatenlijst in wanneer de school weer open gaat. Want dan, ja, dan wordt de winnaar bekend gemaakt.

En zo blijven we steeds zoeken hoe we kinderen en ouders kunnen blijven bereiken. Hoe we verbinding kunnen blijven houden. Het is een soort kruisbestuiving die onder de leerkrachten plaatsvindt.  Het zorgt voor verbondenheid tussen ouders, kinderen en team. Dank je wel, team, dat ik één van jullie mag zijn!

Sjaak van Moorsel is leerkracht op de Uilenspiegel in Boekel.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief