Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

NIVOZ-symposium ‘Biesta in de praktijk’

Op woensdagmiddag 29 september 2021 vond er een symposium plaats in Driebergen (theater Maitland) rondom het boek Wereldgericht onderwijzen - Biesta in de praktijk. De middag was bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen het denken van Gert Biesta en de onderwijspraktijk.

Op deze symposiummiddag werd het boek Wereldgericht onderwijzen - Biesta in de praktijk gepresenteerd. Het boek, dat vanaf 8 juli verkrijgbaar is, is geschreven door Bram Eidhof, Maartje Janssens en Jelle Ris. Je leest er treffende voorbeelden in van wereldgericht onderwijs uit verschillende praktijken: primair onderwijs, voortgezet onderwijs en lerarenopleidingen.

Wereldgericht onderwijs krijgt vorm vanuit wat Biesta de subjectificatiefunctie van onderwijs noemt en het komt in het boek tot leven aan de hand van de begrippen onderbreken, vertragen en ondersteunen, in de relatie tussen pedagogiek en didactiek en via het thema praktische wijsheid. Op het symposium gaven we gevolg aan deze concepten van Biesta. Er kwamen onder meer leraren aan het woord, de drie auteurs blikten terug op hun werkproces en Gert Biesta - via een online verbinding aanwezig - sloot de middag af.

Je leest binnenkort hier een verslag terug en blogs die n.a.v. een bezoek door deelnemers zijn geschreven:

Rikie van Blijswijk doet verslag in drie delen:

Tot slot verwijzen we je nog graag naar de website www.biesta-in-de-praktijk.nl waar je meer informatie en al enkele verhalen kunt teruglezen over ‘wereldgericht onderwijzen.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief