Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Bram Eidhof

oprichter bureau Common Ground

Bram Eidhof is de oprichter van bureau Common Ground. Hij houdt van actie en reflectie. Scherpzinnige analyses en constructieve oplossingen gaan bij hem hand in hand. In zijn overtuiging is onderzoek niets waard wanneer de praktijk daar niets van merkt. En wordt de kracht van professionals uit de praktijk zelden ten volle benut. Daarom ontwikkelde hij een methode voor bottom-up leren en beleid, ruimt hij bureaucratische belemmeringen voor inclusief onderwijs uit de weg, en ontwerpt hij samen met scholen onderwijs en programma’s om burgerschap en democratie een stevige plek in het curriculum te geven. Bram werkte eerder voor ministeries, schoolbesturen, gemeenten en ngo’s.

Daarnaast is hij universitair docent aan de Universiteit voor Humanistiek, schrijft hij boeken en af en toe een vlammend pamflet. Eerder schreef hij het Handboek Burgerschapsonderwijs en een proefschrift over democratisch burgerschap en ongelijkheid in het onderwijs.

Bij het NIVOZ richt hij zich samen met Maartje Janssens en Jelle Ris op het volgende project:
  • Een werkboek bij het gedachtegoed van Gert Biesta, waarin hij samen met collega’s zijn denken toegankelijker probeert te maken voor de onderwijspraktijk en aan de hand van veldwerk laat zien hoe zijn gedachtegoed in de onderwijspraktijk handen en voeten krijgt.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief