Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Meest actuele artikelen van hetkind.org ook op uw eigen website/blog? Dat kan, simpel en snel

3 mei 2014

Kunt u de artikelen en praktijkverhalen op hetkind.org – net als Ronald Heidanus – erg waarderen? En wilt u ze onder de aandacht brengen van uw eigen site- of blogbezoekers? Dan is er nu een simpele oplossing. Heidanus schreef als leraar een korte handleiding voor een zogeheten ‘RSS-feed van hetkind’. Daardoor verschijnen de meest actuele nieuwsberichten van hetkind (in een kopregel en een link) direct op uw eigen website. Een mooie service naar uw eigen doelgroep of lezerspubliek. ‘En het is in een handomdraai geregeld,’ zo laat Ronald zien.

Het toevoegen van een RSS-feed (Really Simple Syndication) past helemaal in de uitstraling en de missie van HETKIND. Alle content – blogs, praktijkverhalen, filmpjes, (wetenschappelijke) kennis over leren en menselijke ontwikkeling - wordt met elkaar gedeeld. Door middel van deze (wederzijdse) inspiratie en legitimatie worden leerkrachten empowered en kan er ontwikkeling plaatsvinden. Om uiteindelijk ook hetkind passend te begeleiden.

Door de RSS-feed op uw blog bereiken zeer waardevolle verhalen van hetkind  wellicht een nieuw, groter publiek. Maar hoe werkt dat nu, een RSS-feed en hoe voegt u die toe aan uw blog?

De artikelen van hetkind kunt u een eigen plek geven in ‘de sidebar’ van uw website, boven of onder, wat u wilt. De toepassing op de twee meest gangbare blogsites - Wordpress & Blogger - zijn hieronder beschreven. U kunt ook uw webmaster of webbeheerder even vragen. Hij heeft er hooguit drie minuten werk aan.

In de volgende weblinks ziet u een voorbeeld:

http://ronaldheidanus.blogspot.nl

http://www.hartverwarmendwijslimburg.nl

 

Wordpress


Wanneer u bent ingelogd op uw blog gaat u naar uw ‘wp-admin’. Een linker balk met verschillende opties verschijnt (afbeelding 1).

 Afbeelding 1

Vervolgens volgt u de nummers van de pijlen in afbeelding 1:

 

 


  1. Ga naar ‘Weergave’ (Appearance)

  2. Klik op ‘Widgets’ en vervolgens verschijnt er een lijst met beschikbare widgets. In de lijst staat de widget ‘RSS’.

  3. Deze widget sleept u naar boven. Rechtsboven is de lijst met - op dit moment - zichtbare widgets in de sidebar. U kunt de RSS-widget op de gewenste plek slepen.
    De widget opent zichzelf automatisch. Is dit niet het geval kunt u op het witte driehoekje klikken. U kunt nu de gegevens invoeren.


  4.  


Voer de RSS-invoer URL hier in: http://hetkind.org/feed/
Geef de RSS-invoer een titel (optioneel): HetKind.org of HetKind of HETKIND (voorbeelden)
Hoeveel items wil je tegelijk tonen? (hoeveel actuele berichten zichtbaar op uw blog: 3, 5  of 10)
Iteminhoud tonen (niet aanvinken)
Itemauteur tonen als deze beschikbaar is (niet aanvinken)
Itemdatum tonen (wel/niet aanvinken, naar eigen wens)

Vervolgens klikt u op ‘opslaan’ en zou de RSS feed moeten werken!

 

 

Blogger


Als u met uw Gmail-account bent ingelogd, selecteert u het blog waarop u de RSS-feed van HetKind wilt plaatsen. Kies in de linkerkolom ‘Indeling’ en klik vervolgens in de kolom waar u de RSS-feed wil toevoegen op ‘Een gadget toevoegen’ (afbeelding 2).

 


Afbeelding 2

Er verschijnt in een pop-up een lijst met mogelijke gadgets en scroll naar beneden tot u ‘feed’ ziet staan met het oranje icoon van de RSS feed (afbeelding 3).


Er verschijnt in de pop-up een nieuw venster en er wordt gevraagd om de URL van de feed toe te voegen (afbeelding 3): http://hetkind.org/feed/ en vervolgens klikt u op ‘Doorgaan’.

De feed wordt gecontroleerd en wanneer u het goed hebt ingevuld verschijnt een nieuwe pagina (afbeelding 4) in het venster waar Titel, Weergeven - in aantal, item-datums, bronnen/auteurs, links in nieuw venster openen - en een Voorbeeld te zien zijn. Wanneer u dit naar uw wens hebt bewerkt drukt u op ‘Opslaan’. 

 

Om het geheel op te slaan klikt u - na het bovenstaande gedaan te hebben - op ‘Indeling opslaan’ en alle wijzigingen zijn op uw blog doorgevoerd.

Namens hetkind, DANK!

U vindt hier de hele beschrijving nog eens in PDF van RSS-feed hetkind (handig!)

 

 

 

 

 

Waardevolle verhalen voor goed onderwijs

 

 

Bestel: 24 euro

 

 

 

hetkindvk

 

 

 

 

 

 

Iedereen maakt verschil, samen hebben we impact

 

 

Als donateur (50 euro) ontvang je ‘het Jaarboek 2014
en de jubileumuitgave ‘NIVOZ & de urgentie van goed onderwijs

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief