Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Kennismaken met... Merlijn, opleider bij NIVOZ: ‘Onderwijs gaat over bemoedigen, dat is de meest cruciale opdracht waar leraren voor staan’

13 april 2023

‘Het gaat om de vraag hoe door versterking van het zelfbewustzijn en het zelfrespect dingen beter kunnen lukken op school en daarbuiten. Een leraar die het principe van waarderen en respecteren tot een centraal thema maakt in het onderwijs, is voor de kinderen een goed voorbeeld.’ Omdat niemand beter dan Beate Letschert kan verwoorden wat bemoediging nu eigenlijk omvat, leest Merlijn Wentzel, opleider bij Nivoz, in dit filmpje voor uit Beates boek ‘Dennis, de schrik van de school’, dat gaat over het belang van bemoediging (een begrip dat Letschert heeft geijkt).

Het is een thema dat al jaren met Merlijn meereist en waar ze ook veelvuldig over praat met deelnemers aan de opleiding Pedagogische Tact. ‘Het betrekken van kinderen in het pedagogisch concept van de leraar, ze pedagogische medestrijders te maken, veronderstelt veelvuldig gesprekken met ze voeren, die het zelfstandig denken en de gevoelsontwikkeling van kinderen ruimte geven.’

Kennismaken met.... NIVOZ?
Meld je aan voor 5 juni (online en gratis).

NIVOZ verzorgt onder meer trajecten Pedagogische Tact en Pedagogisch Leiderschap, voor zowel schoolteams (in po, vo, mbo en hbo), als voor individuele leraren. Wil je meer weten over het werk en de mensen van NIVOZ, of overweeg je zelf om je te laten sterken in je pedagogisch handelen, dan wijzen we je graag op een gratis online Kennismakingsavond, op maandagavond 5 juni. Merlijn en haar collega’s uit het NIVOZ-opleidingsteam zijn dan beschikbaar voor vragen en uitleg over de trajecten. Meld je via deze link aan. Meer over alle trajecten van NIVOZ vind je in deze brochure en op de website.

Of zoek direct al contact:
Wil je persoonlijk in gesprek met NIVOZ over opleidingsmogelijkheden, over trajecten of studiedagen - voor jezelf, voor je team of school - dan is een mail naar teamleider Tjitske Bergsma ([email protected]) de eerste stap. Zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact op om samen verder te verkennen en te zien wat nodig is.

Merlijn Wentzel, opleider bij NIVOZ: 'Bemoedigen, dat is de cruciale opdracht waar leraren voor staan.'.

Dit filmpje is tot stand gekomen in samenwerking met PIEX, piex.nl
Montage Ruurd Bouwman

Reacties

2
Login of vul uw e-mailadres in.


Willy hoekstra
1 maand en 20 dagen geleden

Prachtig boek voor zowel leraren en ouders om te leren wat bemoedigen echt betekent.
De cruciale C’s van Dreikurs sluiten daar prima bij aan.
De adleriaanse psychologie zou in Nl wel meer aandacht mogen krijgen.
Willy Hoekstra
Voorzitter NWIP
adlerspsychology.com

Login of vul uw e-mailadres in.


Kim Verheijen
1 maand en 22 dagen geleden

Prachtige boodschap, Merlijn!

Login of vul uw e-mailadres in.


Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief