Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Vincent Duindam

docent hbo en universiteit, psychologie, auteur

Vincent Duindam (1958) studeerde cum laude af in de Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 1991 geeft hij aan deze universiteit les, maar ook is hij als freelance docent verbonden aan de Vrije Hogeschool in Driebergen en aan de SPSO (Stichting Psycho-sociale Opleidingen) in Utrecht.

Hij doet onderzoek naar zorgende vaders, taakverdeling, relaties en (echt)scheiding. En schreef bv het Lemma “Vaders” in de Opvoedingscanon. Daarnaast publiceerde hij negen boeken waaronder een (bekroond) proefschrift over ouderschap, een haikubundel over zijn dochters en boeken over relaties, ouderschap, opvoeding, onderwijs en spiritualiteit.

Over deze onderwerpen houdt hij ook regelmatig lezingen en verzorgt hij workshops. Verder schrijft hij artikelen voor Happinez, VolZin, Psychologie, etc.

Nominatie voor de Moderne Man Prijs door Minister Plasterk (2009).

Duindam was tweemaal Docent van het jaar bij Algemene Sociale Wetenschappen, in 2010-2011 en 2015-2016. Uit het studenten-jury rapport van 2010-2011: 'Vincent Duindam is ontzettend betrokken bij zowel de leerstof als de studenten. Met een goede dosis humor weet hij de stof over te brengen. Studenten hebben het gevoel dat ze echt met hem kunnen praten, niet dat hij alleen een 'strenge' docent is. Studenten worden door hem gemotiveerd om echt iets uit een vak te halen en om zich te ontwikkelen in onderwerpen die zij interessant vinden.'

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief