Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Koen Wessels

onderzoeker/docent, initiatiefnemer Bildung Academie

Koen Wessels is docent-onderzoeker bij de Academy of Hope (Universiteit Utrecht). Hij promoveerde in juni 2022 met een proefschrift 'Pedagogiek van verstrengeling'.

Tot 2021 was Koen ook verbonden aan De Bildung Academie (DBA), waar hij in 2014 mede initiatiefnemer van was. En hij was eerder werkzaam op de Hogeschool Utrecht, in het lectoraat Normatieve Professionalisering.

"Als actie-onderzoeker en experimenteel docent werk ik sinds de zomer van 2022 aan een nieuw project genaamd Academy of Hope. Het project is gebaseerd op de overtuiging dat in de huidige tijd, waarin complexe crises met elkaar verweven zijn en conventionele structuren worden uitgedaagd, we de rol van de universiteit in de samenleving opnieuw moeten bedenken en re-creëren.
Ik ben vooral geïnteresseerd in het organiseren en onderzoeken van (meer) relationele vormen van onderzoek waarbij studenten zich vermengen met andere agents of change, samen een duurzame en ecologisch rechtvaardige toekomst (opnieuw) vormgeven, en de mogelijkheid onderzoeken in het hier en nu."

 

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief