Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Close reading en thema ‘aandachtige betrokkenheid’. Meld je aan voor online verdieping op dinsdagavond 22 maart

Op dinsdagavond 22 maart kun je als onderwijsmaker (leraar, schoolleider, onderzoeker, opleider of anderszins) meedoen aan een online verdiepingsavond op het thema ‘aandachtige betrokkenheid’. Via de methodiek van ‘Close reading’ gaan we aan het werk met (delen) uit het proefschrift van Lisette Bastiaansen: ‘Aandachtige betrokkenheid als pedagogische grondhouding’. Deelname kost 40 euro,  inclusief boek ter waarde van 32,50 euro. We zorgen ervoor dat je het boek  ruim van te voren in huis hebt.

Maaike Nap, verbonden aan HAN en de Radboud Academie en aan het netwerk LOEPP (Lerarenopleiders Onderzoeken Eigen Pedagogische Professionaliteit)  zal deze speciale avond begeleiden, met ondersteuning van Rob van der Poel (stichting NIVOZ).  Ook Lisette Bastiaansen zelf zal deze avond aanwezig zijn.

Close reading is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit thema en verdieping wil aanbrengen in het begrijpen van en denken over ‘de pedagogische betekenis van aandachtige betrokkenheid’.

Tijdens de online bijeenkomst starten we met een gezamenlijke korte inleiding op het boek door Lisette. Vervolgens staat een tekst die je tevoren krijgt toegewezen centraal en proberen we via vragen, discussie en reflectie de tekst te duiden en te onderzoeken hoe we ons er toe verhouden. We gaan hiervoor in kleine groepen uiteen.

Aanmelden kan tot 5 maart via [email protected]. Na aanmelding ontvang je het boek en een factuur van 40 euro, alsmede de uitnodiging om een deel van de tekst op een aandachtig betrokken manier te lezen.

Eén á twee dagen voor de bijeenkomst sturen we  je de link via het door jou opgegeven e-mailadres.

Close reading (online)

Wanneer: dinsdag 22 maart a.s. van 19.30 uur tot 21.00 uur

Boek: Bastiaansen, L. (2022). Aandachtige betrokkenheid als pedagogische grondhouding. Een onderzoek naar de pedagogische betekenis van aandachtige betrokkenheid in onderwijs. Antwerpen/Apeldoorn: Garant.

Voor wie? Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema en verdieping wil aanbrengen in het begrijpen van en denken over aandachtige betrokkenheid.

Aanmelden kan tot  5 maart via Lisette Bastiaansen: [email protected]

Lees verder

Artikelen

Portretten uit het proefschrift:

Podcasts

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief