Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Kennismaken met NIVOZ-opleidingen? ONLINE avond op 13 september!

Ben je je aan het oriënteren op een pedagogische boost, als individu of als team? Dan wel, is er interesse in of overweeg je om deel te nemen aan één van onze NIVOZ-trajecten? Onze online avonden zijn een mooie gelegenheid om je volgende stap te zetten en kennis te maken met het opleidingsteam. Op woensdag 13 september (van 19.30 - 20.30 uur) is er weer een gelegenheid. Meld je hiervoor (gratis) dan wel tevoren aan.

NIVOZ sterkt leraren en schoolleiders in hun pedagogische handelen en hun pedagogische opdracht. Dat geldt voor onderwijsmensen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Dat ‘sterken’ gebeurt langs de activiteiten van het NIVOZ-podium (met haar onderwijsavonden, symposia en andere evenementen), via de stroom aan inspirerende artikelen op het NIVOZ-platform én – het meest direct - vanuit het werk in onze NIVOZ-opleiding en trajecten.

Op deze online avonden vertellen onze NIVOZ-docenten je over het aanbod, de manier van werken en wat je in trajecten, bij een samenwerking en op jouw ontwikkelweg (dus ook als team) kunt verwachten.

Daarnaast is er volop gelegenheid om je vragen te stellen.

Programma online open avond

Het programma duurt een uur en heeft twee onderdelen:

 1. Algemeen deel met informatie over onze trajecten (20 min)
 2. Gelegenheid tot het stellen van vragen (40 min) in breakouts met onze docenten: Merlijn Wentzel, Anouk Liebrand, Karin van Zutphen en Tjitske Bergsma

Je krijgt na aanmelding een bevestiging en een dag van tevoren de link toegestuurd.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Team NIVOZ-opleidingen

Het huidige aanbod van NIVOZ

Het aanbod vanuit de NIVOZ-opleidingen kun je grofweg indelen in:

 1. Individueel traject (open)
 2. Vraaggestuurd traject (van scholen, teams)

Individueel: open trajecten
Je schrijft je in voor de open trajecten Pedagogische Tact (PT) of Pedagogisch Leiderschap (PL). De trajectdagen vinden plaats op een mooie locaties, met een heerlijke lunch, zowel het midden van het land en op onze thuislocatie in Rotterdam. Je stapt voor één dag even helemaal uit je dagelijkse schoolpraktijk en ontmoet andere onderwijsprofessionals.

Vraaggestuurde trajecten
We krijgen de meest uiteenlopende vragen van scholen of schoolbesturen. Voorbeelden van samenwerkingen die wij hebben zijn:

 • Werken aan teamontwikkeling d.m.v. Pedagogische Tact
 • Leergang Pedagogisch Leiderschap voor (potentieel) leidinggevenden, directeuren en adjunct-directeuren, vaak binnen een stichting
 • Leergang Pedagogisch Leiderschap voor besturen in onderwijs en kinderopvang
 • MT- begeleiding om te werken aan het herijken van de pedagogische opdracht. Bijvoorbeeld omdat de schoolpopulatie diverser geworden is. Maar ook: hoe krijg ik mijn team mee?
 • Workshops, studiedagen en lezingen op het gebied van pedagogisch handelen of een specifiek thema (bijvoorbeeld autonomie als werkwoord)
 • Vraagstukken op het gebied van pedagogisch handelen/pedagogisch perspectief, dat vaak leidt tot langdurigere samenwerking met scholen
 • Het verzorgen van ‘academie-aanbod’ binnen besturen
 • Individuele coachingsvragen van leraren en schoolleiders
 • Vervolgtrainingen, omdat het team een aantal jaren geleden al een training PT heeft gevolgd
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief