Gratis trainingsweekeinde voor jongeren (16-26 jr) met oog op deelname aan 2getherLAND
7 maart 2023
Heb je altijd willen weten hoe jij functioneert, en hoe dat verschilt van iemand anders? Wil je meer zelfvertrouwen en je mentaal weerbaarder voelen? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw mening gehoord wordt? Wat is jouw doel in dit leven en in de maatschappij?
Jongeren in de leeftijd van 16-26 jaar zijn van harte welkom om (gratis) deel te nemen aan een tweedaagse training op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023, geïnitieerd door de Learning for Well-being Foundation. Als je deze training gevolgd hebt, hopen we dat je wilt helpen als co-facilitator of vrijwilliger van 2getherLAND NL op zaterdag 15 april 2023. Op die dag komen 50 volwassenen en jongeren bij elkaar om met en van elkaar te leren, waarbij ze samenwerken als gelijkwaardige partners.
Wel belangrijk om te weten: de training wordt gegeven door een buitenlandse trainer en zal daarom in het Engels zijn. Let op: Het is dus niet verplicht okm - als je de training vogt - ook mee te doen aan 2getherLAND.
De Learning for Well-being Foundation is een stichting en initiatiefnemer van de wereldwijde, sociale beweging ACT2gether. Met ACT2gether willen we meer plekken en momenten creëren dat volwassenen, jongeren en kinderen als partners samenwerken om hun samenleving vorm te geven. ACT2gether is actief in Duitsland, Palestina, Latijns-Amerika en Nederland. In Nederland organiseert ACT2gether op zaterdag 15 april 2023 een fysiek samenkomen van volwassenen en jongeren (vanaf 13 jaar) om met en van elkaar te leren: 2getherLAND NL.
Tijdens 2getherLAND NL worden workshops gegeven door volwassenen en jongeren. Wellicht ben jij een van die workshopleiders, help je die dag door deelnemers te ontvangen, spullen klaar te zetten voor de workshops en voor de buitenactiviteiten. Of ondersteun je het communicatieteam met blogs/vlogs, sociale media, programmaboekje, banners.
Aanmelden voor de tweedaagse training
Je kunt je aanmelden voor deze GRATIS training door een e-mail te sturen aan: [email protected]. Vermeld daarbij je volledige naam, adres, emailadres, telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken, je geboortedatum, en of je samen met anderen (vanuit een organisatie of club) komt. Laat het ons ook even weten of je extra hulp nodig hebt wat betreft logistiek (rolstoeltoegankelijk bijv.), vertaling of anders. Hiervoor kun je bellen met Carolien: 06 - 4583 6616.
Wat gaan we doen tijdens dit trainingsweekend?
Zaterdag om 09.30 uur arriveren we op de locatie, we maken kennis met elkaar en gaan op een speelse manier kijken hoe jij en de ander op een eigen manier functioneert: hoe neem ik nieuwe informatie tot mij, hoe verwerk ik die en wat heb ik ervoor nodig om dit te kunnen verwerken? Als jij van jezelf weet hoe jij functioneert, weet je ook wat JIJ nodig hebt van je docenten en van je ouders/voogden en kun je hierom vragen?
Met meer zelfkennis groeit ook je zelfvertrouwen, ben je meer verbonden met jezelf en kun je je ook beter verbinden met de anderen: omdat je je veilig voelt over wie jij bent en steviger in je schoenen staat, hoef je jezelf niet te verliezen in de ontmoeting met de ander.
Omdat zelfkennis en zelfvertrouwen op die manier doorwerken in je weerbaarder voelen en dus ook invloed hebben op je mentale welzijn, gaan we ook praten met elkaar over hoe ieder tegen mentaal welzijn aankijkt: wat betekent het voor jou als je lekker in je vel zit? Of hoe merk je het juist als je niet lekker in je vel zit, en wat is het effect hiervan op je omgeving, je dag en je school of studie?
Het programma duurt die dag tot 17.00 uur met pauzes en tijd voor een heerlijke lunch. ‘s Avonds, na het diner, is er tijd voor gezellig samenzijn, relaxen of spontaan jouw talenten te laten zien: niets moet, alles mag.
Zondag beginnen we om 09.30 uur na een uitgebreid ontbijt. Nu gaan we het ook hebben over kinderrechten, bijvoorbeeld het recht van kinderen om hun mening te geven over dingen die hen ook aangaan (art. 12 van het VN Verdrag voor de Rechten van het Kind). Hoe vorm jij je mening en uit je deze? Hoe luister je actief en met respect naar de ander? Wat is er nodig voor volwassenen en jongeren om met elkaar in gesprek te gaan, zodat we als gelijkwaardige partners kunnen samenwerken? Ook wordt er aandacht besteed aan vaardigheden om een discussie te leiden, spreken in het openbaar en samenwerken in een team.
Rond 17.00/17.30 uur ronden we de dag af en gaan we weer naar huis.
Reacties