Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Yvonne van Sark

auteur, communiceren met jongeren

Ik ben Yvonne van Sark, sinds 2001 verbonden aan YoungWorks, een bureau voor jongerencommunicatie. Al jarenlang verdiep ik me in de belevingswereld van jongeren en adviseer ik allerhande opdrachtgevers hierover.

Bij YoungWorks richt ik me vooral op de doelgroep jongeren (pakweg 10 – 25 jaar) en invloedrijke partijen daaromheen, zoals ouders/verzorgers en docenten, maar ook voorlichters of werkgevers. Het hele maatschappelijke spectrum aan onderwerpen komt daarbij langs, van seksualiteit of schooluitval tot studiekeuze of omgaan met geld.

Boeiend aan ons werkveld jongerencommunicatie vind ik verder dat je vaak zo aan de vooravond van trends staat. Social media, smartphones, smart boards; de mediarevolutie voltrekt zich zo razendsnel. De kunst is het bij te houden en te blijven leren. Want het is niet goed of slecht, het is. En het biedt enorm veel kansen en uitdagingen, voor ons allemaal.

Ik heb heel veel projecten met jongeren opgezet. Uit ervaring geloof ik sterk in de meerwaarde van de doelgroep betrekken. Dat besef is gelukkig steeds meer doorgedrongen, ook op scholen.

De laatste jaren ben ik me in het werk meer toe gaan leggen op professionals en ouders, die vragen hebben over de omgang en communicatie met jongeren. In 2009 schreef ik met Huub Nelis het boek ‘Puberbrein Binnenstebuiten’, waarin we recente inzichten uit de hersenwetenschap combineerden met ons werkveld. In februari 2012 verschijnt van ons een nieuw boek: ‘Over de top. Haal het allerbeste uit jongeren’, waarin we reflecteren op de nieuwe focus op excellentie in onderwijsland en daarbuiten.

Thema’s waarover ik graag in gesprek ga! Over deze thema’s geef ik ook veel presentaties en workshops, of het nu voor de ouderraad is of voor een studiedag voor docenten.

Ik heb twee zonen, beide nog op de basisschool. De oudste gaat volgend jaar naar de middelbare school. Ook thuis heb ik volop inspiratie. Verder houdt het thema duurzaamheid me zeer bezig. Ik ondersteun mijn man bij zijn online community duurzameburen.nl en werk regelmatig in onze pas gestarte buurtmoestuin!

Op deze site plaats ik regelmatig nieuwtjes en artikelen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief