Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Wilma van Esch

Spreker, schrijver, procesbegeleider

Wilma van Esch is ecologisch pedagoog. Ze werkt als zzp-er, verzorgt lezingen, trainingen en begeleidt innovatieprocessen in de kinderopvang, IKC’s, HBO en HBO mastertrajecten.

Haar eigen verhaal:

Ik houd van wat ik doe. Al bijna 40 jaar vult mijn rugzak zich met ervaringen en inzichten over onderwijs en opvoeding. In de rol van leerkracht, leidinggevende po en hbo, directeur-bestuurder, procesbegeleider, trainer, ontwikkelaar, schrijver en lezer. En als moeder van inmiddels volwassen kinderen. Inzichten die ik graag met je deel, verdiep of verbreed.

De wereld van onderwijs en opvoeding is complex. Er zijn geen instant oplossingen voorhanden voor alles wat urgent lijkt. We hebben creativiteit, ademruimte en een breder perspectief nodig om te onderzoeken wat effect kan hebben.

In de processen die ik begeleid, wil ik je deskundigheid herontdekken, onze intuïtie serieus nemen en de claim van maakbaarheid achter ons laten. Raakbare, kwetsbare mensen, dat is wat we zijn. 

Gesprekken, relaties, verbinding en onderzoek is wat we nodig hebben. Om de wereld voor onze kinderen een veilige, mooie plek te laten zijn. Een stevig fundament voor hun toekomst. En die van ons.

Wilma is beschikbaar voor:

  • Procesbegeleiding (participatief onderzoekend werken aan veranderingen in je praktijk.)
  • Lezingen over wat we kinderen/studenten en onszelf gunnen in deze tijd (ko, po, mbo, hbo).
  • Opleidingstrajecten Pedagogisch Leiderschap
  • Spronkelssessies waar kunst, cultuur en pedagogiek elkaar ontmoeten.
  • Individuele coaching op gebied van pedagogisch leiderschap
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief