Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Remco Pijpers

strategisch adviseur digitale geletterdheid en ethiek bij Kennisnet

Remco Pijpers is strategisch adviseur digitale geletterdheid en ethiek bij stichting Kennisnet, gespecialiseerd in jeugd en digitale technologie.

Wat mij drijft is mijn nieuwsgierigheid voor wat kinderen doen met digitale media. Hoe zet jeugd die in om het verschil te maken, voor zichzelf en voor anderen? Hoe kunnen we ze helpen hun digitale talenten te ontplooien? Ik vind dat alle kinderen in hun ontwikkeling moeten kunnen profiteren van de mogelijkheden die media en technologie bieden. Gelijke digitale kansen voor alle kinderen.

Ik houd me bij Kennisnet niet alleen bezig met de vraag hoe we leerlingen kunnen helpen digitaal sterker te staan, ik focus me ook op de (digitale) omgeving waarin we kinderen onderwijzen en opvoeden. Die omgeving is er meer en meer op gericht kinderen digitaal te volgen, waardoor hun vrije ruimte op het spel staat. Dat is beslist niet alleen privacykwestie, die kan worden afgevinkt door wat schuifjes goed te zetten. Hoe we de school en de klas digitaal inrichten of door marktpartijen láten inrichten, is bij uitstek een pedagogisch vraagstuk.

Op het plkatform van NIVOZ vind ik gelijkgezinden, die het belang van kinderen voorop stellen. Ik lees er persoonlijke verhalen, die me ontroeren, me inspireren. Ik hoop zelf ook te inspireren en te ontroeren. 

 
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief