Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Karin Donkers

Schoolleider

Mijn naam is Karin Donkers.

Tot de zomer van 2015 was ik gedurende 10 jaar schoolleider op een basisschool voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Wij werkten daar thematisch en ons onderwijs werd  zoveel mogelijk aangeboden binnen een betekenisvolle context. De ‘vragen’ van leerlingen hadden een prominente plaats binnen het onderwijs en de thema’s. Daarna heb ik op eigen verzoek ontslag genomen, omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Geïnteresseerd in het Informeel leren en opgeleid als VLC Birdy expert (Sociale elektronische leeromgeving voor het basisonderwijs) en expert Beeldend Trainen (Werkplekleren met multi touch tables) bij CSS Breda. Ik heb daar een jaar mogen werken als projectleider (Route Informeel Leren Schoolleidersregister) en trainer/adviseur (werken met een sociale elektronische leeromgeving en/of een professionele leergemeenschap in het PO).

Vanf de zomer van 2016 sta ik weer opnieuw met mijn ‘poten en de klei’, niet als schoolleider maar als leraar en als coach van leraren in het PO. Een bewuste keus maar zeker ook een tussenstop. Leraren en schoolteams in hun kracht zetten, daar ligt mijn doel binnen het onderwijs. Een een half jaar later kwam er een nieuwe uitdaging bij. Een opdracht als interim schoolleider. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe kans. Ben benieuwd wat dat weer gaat brengen. #zinin

In mei 2017 ben ik, naast mijn huidige functie als interim schoolleider, Kwartiermaker voor de nieuwe Openbare School van Ronduit Onderwijs geworden, de Vrooneermeerschool. Een nieuwe wijk en een nieuwe school voor openbaar onderwijs, want ouders moeten naast de bestaande katholieke school met zo’n 300 leerlingen, ook de mogelijk hebben om anders te kiezen, zo besluit de Gemeenteraad van Alkmaar. Een echte uitdaging om een school te starten samen met drie andere collega’s. 

Ik ben van mening dat het anders kan, mag en moet in het onderwijs. Vertrouwen en autonomie zijn daarbij belangrijke voorwaarden.

Karin Donkers schrijft positief kritische blogs (Edublogger) over onderwijs op haar eigen blog www.kardonsch.nl

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief