Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Joris Arts

Mijn naam is Joris Arts, docent lichamelijke opvoeding, mentor en anti-pestcoördinator op het Fioretti College in Veghel. In de laatstgenoemde taak mag ik me bezighouden met het sociaal veiligheidsbeleid van de school.
Daarnaast ben ik aanvoerder van het kennisnetwerk van anti-pestcoördinatoren van Ons Middelbaar Onderwijs, waarin verschillende visies gedeeld worden om zo tot een breed gedragen anti-pest beleid te komen.

De afgelopen maanden ben ik actief bezig geweest met het persoonlijk ontwikkelingstraject ‘pedagogische tact’ en ben ik op zowel professioneel als persoonlijk niveau bewuster geworden van het belang van de relatie tussen een docent en een leerling.
Ik vind het een leuke uitdaging om deze bewustwording en daarmee gepaarde kernervaringen te vertalen in columns.

Op school zie ik gelukkig elke dag dingen die me verbazen. Gelukkig, omdat dit maakt dat ik het werk fascinerend en ongelofelijk interessant blijf vinden. Elke dag loop ik met een glimlach de school binnen. Natuurlijk mag ik het mooiste vak doceren dat er bestaat en heb ik bijzonder fijne collega’s, maar het echte feit dat ik dit werk zo leuk vind is dat ik elke dag iets meemaak, waarvan ik die ochtend nooit gedacht had dat ik dat zou meemaken (natuurlijk moest de uitspraak ‘onderwijs, elke dag anders’ ergens vandaan komen).
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief