Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Hiranthi Herlaar

blogger, opvoeden

Kind zijn vond ik een groot deel van de tijd niet leuk. Ja, spelen was leuk. Maar dat volwassenen vaak hun leeftijd als grootste argument zagen voor hun ‚gelijk’ vond ik vreselijk. In eerste instantie begon ik ook zo’n volwassene te worden. „Waar je mee omgaat, wordt je door besmet,” ofwel: zij leefden voor en ik ging het nadoen.

Gelukkig kwam ik tijdens mijn zwangerschap (2009/2010) in aanraking met de opvoedingsvisie van Alfie Kohn: Unconditional Parenting. Onvoorwaardelijk Ouderschap. Het voelde allemaal zo onwijs logisch. En achteraf bleek ik veel toch ook al gevoelsmatig te doen. Andere dingen hadden (en hebben) wat oefening en bewustwording nodig.

Werken met kinderen, vooral het helpen van kinderen, was vroeger al een droom. Die droom wordt nu meer en meer werkelijkheid. Na een opleiding tot directiesecretaresse en werk als magazijnmedewerkster, inbound callcentermedewerker en web/grafisch ontwerper & ontwikkelaar zit ik nu eindelijk op het pad waar ik voel dat ik hoor te zijn.

In augustus 2011 ben ik gestart met Liefdevol Opgroeien, begonnen als weblog en zal thuis gaan worden voor mijn eigen praktijk. In september 2014 heb ik samen met twee vriendinnen KROOST (hét platform voor onvoorwaardelijk ouderschap) gelanceerd. En nog net voor het einde van 2014 ging Montessori Thuis online. Naast dat alles ben ik vrijwilliger bij Home-Start geworden, om zo ouders (en daardoor ook hun kinderen) een steuntje in de rug te geven.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief