Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Fabian Vlastuin

Pedagoog

Fabian Vlastuin liep tot en met de zomer van 2021 stage bij stichting NIVOZ binnen het project Whole Child Education. Hij deed dat vanuit zijn master Pedagogische Wetenschappen: Onderwijs & Innovatie. Samen met Eveline Oostdijk, Maartje Janssens en Aziza Mayo (verbonden aan Hogeschool Leiden) onderzocht hij hoe Whole Child Education vorm kan krijgen, met name voor kinderen in achterstandssituaties

Tijdens zijn bachelorstudie Algemene Sociale Wetenschappen raakte Fabian geïnteresseerd in onderwijs en raakte in een eerdere stage zeer betrokken bij Bildungsonderwijs in het mbo. De vragen 'wat is goed onderwijs' en 'hoe valt dat te organiseren' drijven hem om radicaal het onderwijs te bevragen en onderwijs vanuit haar essentie te begrijpen. Naast pedagogische wetenschappen volgt Fabian een master Filosofie waarin hij in aanraking komt met vele 'oude wijzen' die steeds meer aan relevantie lijken te winnen en concrete handvatten bieden om het onderwijs te overdenken.

Fabian wil in zijn stage de kruisbestuiving tussen de onderwijspraktijk en de onderzoekswereld ervaren en deze tot een constructieve verbinding vervaardigen. In zijn mastersscriptie hoopt hij het filosofische en pedagogische te kunnen verbinden in een maatschappelijk gericht onderzoek, waarbij zowel de onderwijspraktijk als de onderwijswetenschap baat heeft.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief