Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Beatrice Keunen

hfdred. Balans Magazine

Beatrice Keunen is de laatste zeven jaar hoofdredacteur van Balans Magazine. Ze behaalde haar master Special Educational Needs (HU), volgde de opleiding senior communicatie-adviseur (SRM) en Bladenmaken voor hoofd- en eindredacteur (HU) en ze schreef het therapeutisch kinderboek ‘Koosje in het Donker’, uitgegeven bij Uitgeverij SWP.

Tussen maart en augustus 2021 vervulde ze tijdelijk de rol als hoofdredacteur bij NIVOZ-platform hetkind, nadat ze al eens eerder (in 2014) verbonden was geweest aan NIVOZ. Als freelance journalist/communicatieadviseur versterkt zij nog steeds de redactie met schrijvende, redactionele- en communicatie werkzaamheden. De stem van de kwetsbare leerling luider vertolken, is een van haar missies; voor 'onderwijs dat past in plaats van doorverwijzen naar de zorg'.

Beatrice was journalist bij de Haagsche Courant, freelancer voor onder meer Maandblad Psychologie en docent Nederlands op Het Haagsch Genootschap (vmbo). Ze werkte als stafmedewerker communicatie & pr, fondsenwerver en docent Nederlands/ geschiedenis op De Berg en Boschschool in Bilthoven/ Houten, een Rec-4 vmbo-school voor leerlingen met autisme.

Als freelance-journalist werkt ze op dit moment nog voor de Sociaal Economische Raad, het Nederlands Huisartsen Genootschap, Erasmus UMC (immuno-psychiatrie), de Nederlandse Vereniging voor Autisme en Oudervereniging Balans (hoofdredacteur Balans Magazine). Voor particulieren schrijft ze levensverhalen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief