Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Arjan Moree

docent vo - Toetsrevolutie

Arjan Moree is vanaf 2021 docent geschiedenis en maatschappijjleer bij Penta Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis en trainer/adviseur bij Toetsrevolutie. Daarvoor wa hij twintig jaar werkzaam op CSG Scala Rietvelden in Spijkenisse.

Als je me in mijn jonge jaren gevraagd had of ik ooit voor de klas zou staan had ik je waarschijnlijk met grote verbazing aangekeken. Niets wees op een loopbaan in het onderwijs. Nu, meer dan 25 jaar later denk ik daar heel anders over! Bezig zijn met je interesses, ontwikkeling van kinderen zien, dat is wat me motiveert in het onderwijs.

Ik heb een brede interesse als het gaat om onderwijs en ben daarbij vaak bezig met het verbeteren van wat ik in de les doe. Hierbij maak ik gebruik van moderne middelen, wanneer dit nuttig is. Ook probeer ik zoveel mogelijk een legitimering van de onderwijspraktijk te vinden in de wetenschappelijke literatuur. Doen we wat werkt? Werkt wat ik doe? Zijn daarbij belangrijke vragen. Resultaten van onderwijsonderzoek moeten kritisch bekeken worden en zorgvuldig vertaald worden naar de praktijk. Deze uitdaging ga ik graag aan!

Iedere dag probeer ik op weg te zijn naar beter onderwijs, stapje voor stapje.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief