Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Anke Niessen

docent vo

Anke Niessen is docent Frans op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg.

Wat wil ik de kinderen in mijn klas gaan meegeven?

Dat is een vraag die ik me elke dag wil blijven stellen. En elke dag hoop ik op hetzelfde antwoord te komen; ik wil kinderen het zelfvertrouwen geven om die kant op te gaan waar hun hart ligt. Ik wil ze motiveren om hun eigen plek in de wereld te vinden en op zoek te gaan naar datgene wat hen drijft.
Met deze roeping ging ik ooit – vanuit Limburg – Psychologie studeren in Nijmegen. Toch besloot ik om na mijn bachelor Frans te gaan studeren, omdat ik me nog veel te jong voelde om therapeut te worden. Binnen mijn studie Frans kwam ik in aanraking met de Franse literatuur, van de essays van Montaigne tot aan de reisverhalen uit Québec, kortom een enorme nieuwe bron van inspiratie.

Voor mij is het onderwijs nu de plek om deze reis voort te zetten en jonge mensen te bewegen hun eigen weg te vinden. Bij NIVOZ – waar ik in 2017-2018 trainée ben vanuit Eerst de Klas – voelde ik meteen diezelfde nieuwsgierigheid naar de wereld en diezelfde wil om de wereld op alle mogelijke manieren te leren kennen, via verhalen en filosofie, via hedendaags onderzoek en ervaring. Eerst De Klas is een meesterlijk traineeprogramma voor jonge academici, ontwikkeld door overheid, onderwijs én bedrijfsleven. Werken in het onderwijs, een intensieve opleiding tot topdocent én meedraaien in een leiderschapsprogramma dat is vormgegeven door de meest innovatieve en toonaangevende organisaties van Nederland.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief